Taliansko sa stáva európskym hniezdom pre koronavírus. Boli potvrdené 2 obete a 79 infikovaných
23 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Počet potvrdených infikovaných koronavírusom Covid-19 stúpol v Taliansku na 79, čo núti úrady zaviesť prísnejšie opatrenia a karantény v severných oblastiach Lombardsko a Veneta. Informuje portál RT.


V Taliansku chorobe podľahli už dvaja ľudia, 78-ročný muž a 76-ročná žena. Doteraz bolo v regióne Benátsko potvrdených najmenej 17 nakazených ľudí vrátane manželky a dcéry obete. V susednej Lombardii sa vyskytlo už 54 prípadov vrátane jedného v Miláne - mesto s počtom obyvateľov 1,4 milióna, kde v súčasnosti prebieha týždeň módy.

Podľa vedúceho civilnej ochrany Angela Borrella sú tiež dva prípady v severnej časti Emilia Romagna a dva v Lazii, ako aj v Piemonte. Najmenej 18 pacientov je pod intenzívnou starostlivosťou v ťažkom stave.

Karanténne opatrenia ovplyvnili nielen školy a univerzity, ale aj futbalové zápasy. Nie je jasné, dokedy budú zrušené zápasy medzi Inter Milánom a Sampdóriou, tímom Atalanta proti Sassuolom a Hellasom Veronou proti Cagliarim.

Prvá európska obeť koronavírusu je z Talianska
V Taliansku zomrel 78-ročný pacient infikovaný novým koronavírusom. Ide o prvú európsku obeť, pričom Taliansko reagovalo uzavretím verejných priestorov v desiatich mestách. Informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 02 | 2020 | Marek Molnár