„Po objatí s Lionelom Messim si už nikdy nevyperem dres,“ vtipkoval nový hráč Barcelony
23 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Novo podpísaný útočník katalánskej FC Barcelony Martin Braithwaite si zažartoval, že „po tom, čo objal Lionela Messiho, si už nikdy nevypere dres,“ po víťaznom zápase nad Eibarom, v ktorom asistoval na jednom zo štyroch gólov argentínskej legendy. Informuje BBC.


Barca tento týždeň vytiahla z lavičky novú posilu Braithwaiteho v 72. minúte. Bývalý hráč klubu Middlesbough F.C. zohral dôležitú úlohu v posledných dvoch góloch, kedy stihol asistovať Messimu a Melovi. Barcelona porazila SD Eibar 5:0 a postupuje do finále La Ligy, kde bude bojovať o titul s Real Madrid. „Messi mi zablahoželal, je to skvelý chlapík a snažil sa, aby som sa na ihrisku cítil pohodlne, keď mi často nahrával,“ povedal 28-ročný Braithwaite. "Som veľmi šťastný, že som poskytol asistenciu Leovi."

Po pomalej rozohrávke sa Messi dostal do prekvapujúceho protiútoku po pravej strane a v 14. minúte senzačne otvoril skóre na 1:0. Keď sa blížil polčas, vyvrcholil ďalší rýchly prienik, po ktorom Messi strelil druhý gól v 37. minúte, avšak ani po tom nepoľavil a tri minúty neskôr strelil tretí gól do siete SD Eibar. 



Eibar pokračoval v boji v druhej polovici zápasu, keď obe strany striedali niekoľko hráčov. V 72. minúte tréner Barcelony stiahol z ihriska Antoinia Griezmanna a nasadil z lavičky „nováčika“ Martina Braithwaiteho, ktorý asistoval na dva góly. v 87. minúte Messimu a v 89. Melovi.

Tréner Quique Setien pripustil, že bol prekvapený dopadom jeho novo podpísaného hráča. „Braithwaite urobil viac, ako som čakal, oveľa viac,“ povedal Setien. „Úprimne povedané, myslím si, že sme podpísali mimoriadny kontrakt. Dokonale sa prispôsobil tímu, podieľal sa na dvoch góloch a hru veľmi dobre čítal“.

Po zápase si Braithwaite zavtipkoval, že „po tom, ako sa objal s messim si už nikdy nevypere svoj dres.“

Dostal dva góly z prvých dvoch striel, ale potom 42-ročný rolbár Ayres vychytal Matthewsa a spol. Je pre nás legenda, hovorí Reimer
Nikdy v živote nehral v NHL a doposiaľ pracoval ako obsluha rolby pre tím Toronto Marlies v American Hockey League (AHL). Reč je o 42-ročnom Davidovi Ayresovi, nečakanom hrdinovi Caroliny Hurricanes pri víťazstve na ľade Toronta Maple Leafs... Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | SITA