V palivových nádržiach lietadiel Boeing 737 MAX bol objavený potencionálne nebezpečný odpad
22 | 02 | 2020 I Marek Molnár

V palivových nádržiach nedávno vyrobených lietadiel Boeing 737 MAX, ktoré sú stále zakázané po dvoch tragických haváriách, sa našiel potencionálne nebezpečný odpad. Informuje portál RT.


Vo vnútri približne 35 palivových nádrží, ktoré patria novým a nedoručeným lietadlám Boeing 737 MAX, boli objavené úlomky cudzích predmetov. Medzitým zdroj informoval agentúru Reuters, že sa zistili problémy vo viac ako polovici doteraz kontrolovaných lietadiel, zatiaľ čo zdroje Wall Street Journal uviedli, že inšpektori objavili potencionálne smrteľné závady v približne dvoch tretinách kontrolovaných lietadiel.

Nebezpečný odpad vo vnútri lietadla môže počas letu viesť k vážnym problémom. Boeing uviedol, že prítomnosť týchto cudzích predmetov je „neprijateľná a nebude tolerovaná“ na žiadnom z lietadiel, ktoré sa majú dodávať zákazníkom.

Lietadlá Boeing 737 MAX boli zakázané po celom svete po dvoch smrteľných haváriách, v Indonézii v októbri 2018 a v Etiópii v marci 2019. V obidvoch prípadoch lietadlo havarovalo a zabilo všetkých na palube.

Začiatkom tohto roku spoločnosť Boeing zastavila výrobu nových lietadiel 737 MAX, pretože stále čaká na to, aby letecké regulačné orgány odstránili zákaz.

Ignorovanie klimatických zmien bude mať za následok "nepredstaviteľnú" globálnu recesiu
Extrémne klimatické zmeny by mohli spôsobiť výraznú hospodársku recesiu na celom svete, tieto riziká však stále podceňujeme, upozorňuje najnovší výskum. Informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 02 | 2020 | Marek Molnár