Šport: Český hokejový útočník Ondřej Kaše zmenil dres v zámorskej NHL,
22 | 02 | 2020 I TASR

V piatich piatkových zápasoch 47. kola českej najvyššej hokejovej súťaže o sebe dali vedieť viacerí Slováci. Pri víťazstve Třinca nad Karlovými Varmi 6:2 dosiahol obranca Martin Gernát bilanciu 1+1, Tomáš Marcinko si pripísal dve asistencie a jednu nahrávku pridal aj Vladimír Dravecký.


Na strane súpera sa gólovo presadil Dávid Gríger, jednu asistenciu si pripísal Dominik Graňák. V súboji Kladna s Pardubicami (2:5) skórovali obranca Juraj Mikuš aj útočník Radoslav Tybor, jednu asistenciu si zapísal Matej Paulovič. Denis Godla opustil bránku po piatom góle v 57. minúte.

Naopak, víťazstvo vychytal Jaroslav Janus z Litvínova, ktorého tím uspel na ľade Hradca Králové 5:4 po samostatných nájazdoch. Janusa v priebehu stretnutia prekonal krajan Lukáš Cingel, ktorý ukončil duel s bilanciou 1+1. Vítkovice zdolali na vlastnom ľade Plzeň 3:1 aj vďaka jednej asistencii Petra Šišovského.

-V rámci piatkového programu fínskej najvyššej hokejovej súťaže Liigy proti sebe nastúpili v jednom zápase až štyria Slováci. Úspešnejší boli napokon brankár Patrik Rybár s útočníkom Michalom Krištofom, keďže ich Kärpät Oulu zvíťazil na pôde tímu SaiPa Lappeenranta 5:2.

Kazašská kométa aktuálnej sezóny, Rybakinová si zahrá štvrté finále na piatom turnaji
V polovici júla minulého roka bola kazašská tenistka Jelena Rybakinová mimo elitnej svetovej stovky. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | SITA


Rybár inkasoval dva góly z osemnástich striel a k úspešným zákrokom pridal aj jednu asistenciu. Krištof skóroval v 55. minúte v presilovej hre a zvyšoval na 4:2. Mário Grman s Tomášom Záborským v drese SaiPy nebodovali.

-Český hokejový útočník Ondřej Kaše zmenil dres v zámorskej NHL, keď zamieril z Anaheimu Ducks do Bostonu Bruins. Dvadsaťštyriročný hokejista sa stal súčasťou výmeny, v rámci ktorej "káčeri" angažovali z Bostonu dvojicu David Backes, Axel Andersson.

-Medzinárodná automobilová federácia (FIA) zakáže od roku 2021 systém DAS (Dual Axis Steering), ktorý využívali jazdci Mercedesu na testoch pred novou sezónou seriálu formuly 1. Nové dvojosové riadenie je podľa Mercedesu legálne a bezpečné, ale FIA ho bude tolerovať iba v nadchádzajúcom ročníku 2020, ktorý odštartuje v polovici marca v Austrálii.

McDavid by mohol nastúpiť už proti Minnesote, bolesť už skoro necíti
Kanadský hokejista Connor McDavid by sa už v piatok mohol vrátiť do súťažného kolotoča NHL. Kapitán Edmontonu vynechal predchádzajúcich päť zápasov svojho tímu pre zranenie stehenného svalu, ale vo štvrtok už trénoval so spoluhráčmi a je šanca, že... Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | SITA