Skúsenosť s Matovičovým účtovníctvom by mohla byť dostatočnou výstrahou pred ním
22 | 02 | 2020 I Peter Bachan

Matovič na čele vlády. Vtip? Nie. Predvolebný boj naznačuje, že to, čo mnohým pripadá až absurdné, začína dostávať reálne kontúry.


OĽaNO sa v posledných prieskumoch verejnej mienky prebojovalo na druhé miesto. Nečakane sa mu podarilo nie len súperov dobehnúť, ale dva týždne pred parlamentnými voľbami predbehnúť. A stále nie je isté, či sa Matovičovi a spol nepodarí dobehnúť aj stálu jednotku Smer-SD.

Každopádne, ak by aj nie, je vysoko pravdepodobné, že sociálnej demokracii sa vládu zostaviť nepodarí. Do koalície so smerákmi po všetkých kauzách odmieta ísť už aj ich koaličný partner Most-Híd. SNS hrozí, že z Národnej rady vypadne. A ĽSNS na zostavenie koalície nepostačí.

Bojovníci z OĽaNO možno nie sú až tak čístí ako tvrdia
Dohadzujú si matovičovci miesta? Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | Gabriel Matta


V tom prípade prezidentka Zuzana Čaputová poverí zostavením vlády dvojku volieb, jej slovami toho, kto jej prinesie potrebnú parlamentnú väčšinu. Ak voľby dopadnú podľa predbežných prieskumov, rokovania o novej koalícii bude viesť OĽaNO na čele s Igorom Matovičom. Nevyspytateľným, nepredvídateľným a nečitateľným politikom, ktorý aktuálne ťaží z chýb nováčikov.
Divadelné vystúpenia zmenu neprinesú

Progresívci, ale aj exprezident sa už pritom videli na Úrade vlády a pomaly si rozdeľovali jednotlivé posty. Kým oni bojovali s extrémistami, no často aj sami so sebou, Matovič si postojmi sebe vlastnými opantal sklamaných voličov, ktorí dúfajú v zmenu, no v nových stranách ju nenašli.

Jeho často patetické výkriky, či divadelné kreácie, síce môžu znieť lákavo, no reálnu zmenu neprinesú. Slovensko potrebuje systémové riešenia a nové opatrenia, ktoré reálne pomôžu ľuďom lepšie a ľahšie žiť. Matovič však skutočne nie je politik, ktorý by predstavoval zmenu či už vo výške dôchodkov, alebo pomoci mladým rodinám.

Ide o politika, ktorého bolo počuť kričať a svojským slovníkom sa vyjadrovať na adresu svojich súperov. Za všetko hovorí zoznam konfliktov a odchodov, ktoré uvádza wikipédia pri mene Igor Matovič.

ODHALENIE: Matovičov marketing a vplyv ESETu
Za enormný nárast popularity môže líder hnutia OĽaNO ďakovať aj majiteľom ESETu. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Peter Bachan

Dokázal Matovič najazdiť denne 600 kilometrov?

On sám pritom nikdy nedokázal dôveryhodne vysvetliť svoje vlastné kauzy ešte z čias podnikania. Práve naopak. Ľudí sa snažil presvedčiť, že je lepší ako jazdci formuly a že ako štatutár spoločnosti regionPress najazdil v jednom jedinom roku 224-tisíc kilometrov.

Spoločnosť v aute mu mala robiť jeho matka. To by však znamenalo, že Matovič strávil so svojou matkou denne hodiny na cestách. Vrátane víkendov by totiž musel najazdiť 600 kilometrov každý deň. Nemysliteľné? Kdeže. Keď Matovič tvrdí, že je to pravda, tak to tak určite bude. Veď on neklame, on na klamárov upozorňuje.
Pohyblivý tlačiarenský stroj

Preto mu veríme aj to, že tlačiarenský stroj, ktorý jeho firma kúpila, sa do majetku firmy nedostal nie kvôli zníženiu daní, ale preto, že ho naozaj kúpil, aby ho neskôr predal. To, že šlo o obchod medzi Igorom Matovičom živnostníkom a Igorom Matovičom, s.r.o. jeho teóriu skutočne potvrdzuje. Kto by neveril, že nejde o jednu a tú istú osobu. A to, že jeho noviny vychádzali aj roky po predaji stroja na tomto stroji, je iba zhoda náhod.

Z Matoviča je zrazu mierotvorca, jeho návrhy sú však falošné (Peter Haluza)
Nečakaný prerod šéfa OĽaNO, ktorý volá po spojení koalície a opozície, je už len pozvoľným dojazdom jeho predvolebnej kampane. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Rozoberaním účtovníctva firmy, ktorú Matovič dokonca predal bielemu koňovi, aby zlikvidoval dokumentáciu, by sme mohli pokračovať. Teraz však nejde o žiadnu súkromnú firmu. Vo voľbách, ktoré sú za dverami, ide o krajinu. Našu krajinu.

A ako môžeme veriť, že človek, ktorý podvádzal pri podnikaní, tak nebude robiť aj pri vládnutí. Že človek, ktorý nás veľakrát zavádzal len aby bol zaujímavý a zradil vlastných kolegov, aby nabral politické body, raz nezradí aj svojich voličov. Skúsme si budúci týždeň vybrať predvídateľnú zmenu. A tou Igor Matovič nikdy nebol.

Smutný obraz opozície: Galko sa pustil do Kisku
Blok „demokratickej opozície“ sa láme ešte pred voľbami Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Jaroslav Fabok