Samsung uzavrel svoju továreň v Južnej Kórei v súvislosti s koronavírusom
22 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Samsung dočasne uzavrel svoju továreň v Južnej Kórei kvôli epidémii koronavírusu. U jedného zo zamestnancov sa totiž potvrdila nákaza a ostatným pracovníkom bola nariadená karanténa. Informuje spravodajský portál Bloomberg.


Samsung dočasne uzatvára svoju továreň v Južnej Kórei, avšak v Číne, odkiaľ sa koronavírus začala šíriť, sa chystajú obnoviť svoje prevádzky.

„Naši zamestnanci, ktorí boli v kontakte s nakazeným kolegom, boli umiestnení do karantény. Medzitým naša firma zabezpečila, aby boli všetci zamestnanci podrobení lekárskym testom,“ uviedla vo vyhlásení spoločnosť Samsung.

Továreň, ktorá bude dočasne zatvorená iba do pondelka, sa nachádza v meste Kumi. Samsung tam vyrába len tie najdrahšie smartfóny, ktoré sú určené prioritne pre domáci trh. Väčšinu svojich produktov vyrába Samsung vo Vietname alebo v Indii.

Spoločnosť Samsung v súčasnosti presunula približne polovicu výroby smartfónov do Vietnamu. Avšak zastavenie výroby môže ovplyvniť produkciu špičkových modelov Samsung vrátane skladacieho Galaxy Z Flip alebo modelu Galaxy Fold.

Ignorovanie klimatických zmien bude mať za následok "nepredstaviteľnú" globálnu recesiu
Extrémne klimatické zmeny by mohli spôsobiť výraznú hospodársku recesiu na celom svete, tieto riziká však stále podceňujeme, upozorňuje najnovší výskum. Informuje portál RT. Čítať ďalej
22 | 02 | 2020 | Marek Molnár