Prvá európska obeť koronavírusu je z Talianska
22 | 02 | 2020 I Marek Molnár

V Taliansku zomrel 78-ročný pacient infikovaný novým koronavírusom. Ide o prvú európsku obeť, pričom Taliansko reagovalo uzavretím verejných priestorov v desiatich mestách. Informuje portál RT.


Taliansko v piatok potvrdilo 1 smrť a 15 nových prípadov, ktorí sú infikovaní smrtiacim koronavírusom. Orgány verejného zdravotníctva uložili obmedzenia pre 50 000 ľudí v 10 mestách, pričom požadujú, aby obyvatelia zostali doma a vyhýbali sa verejným miestam vrátane škôl, barov, kostolov a športových podujatí.

Medzi nových pacientov patrí päť lekárov a desať ďalších osôb, pričom nikto z nich poslednú dobu nenavštívil Čínu. Nakazení údajne často navštevovali ten istý bar a boli súčasťou skupiny priateľov.

78-ročný muž z mesta Padova sa v piatok stal prvým Európanom, ktorý zomrel na nákazu 2019-nCoV, uviedol minister zdravotníctva Roberto Speranza.

Do karantény v Taliansku už bolo umiestnených okolo 200 ľudí, zatiaľ čo 60 pracovníkov zo zariadenia Unilever v Lodi sa podrobuje testom po tom, čo ochorel ich 38-ročný zamestnanec, ktorý je teraz vo vážnom stave.

Taliansky premiér Giuseppe Conte zdôraznil, že vláda pracuje „mimoriadne opatrne“ a že „všetko je pod kontrolou“.

AKTUALIZOVANÉ: Čínsky turista zomrel vo Francúzsku. Ide o prvú smrť v Európe kvôli koronavírusu
80-ročný čínsky turista zomrel v parížskej nemocnici na koronavírus, uviedla francúzska ministerka zdravotníctva Agnes Buzynová. Informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 02 | 2020 | Marek Molnár