Kiska nemôže po voľbách riadiť vnútro, odkazuje líder PS/Spolu Truban
22 | 02 | 2020 I Jaroslav Fabok

Michal Truban sa v rozhovore pre Nový čas vyjadril aj k tomu, či podľa neho Andreja Kisku politicky nediskvalifikujú zverejnené kompromitujúce videá. 


Podľa Trubana môže za výrazný pokles preferencií dvoj-koalície PS/Spolu aj to, že Kiska odmietol pokračovať v diskusiách o vzniku širšej opozičnej koalície. Namiesto toho sa rozhodol pre založenie vlastnej strany Za ľudí, ktorá podľa Trubana bojuje o toho istého voliča ako PS/Spolu.


Na margo nedávno zverejnených videí, ktoré môžu lídra Za ľudí pred parlamentnými voľbami politicky zdiskreditovať, požaduje líder PS/Spolu od Kisku detailnejšie vysvetlenia. „Treba to video poriadne vyšetriť a mal by ho lepšie vysvetliť. Ale to video je trochu zostrihané, takže to nie je úplne jasné,“ dopĺňa Truban.


Ako sa Kiska nachytal na vlastných klamstvách
Rozhovor dvoch popradských pozemkových podvodníkov - Andreja Kisku a Michala Šuligu Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | Peter Bachan

Zároveň sa vyjadril, že podľa neho by mali byť lídri politických strán, ktoré po voľbách zložia koalíciu, na čele jednotlivých ministerstiev. Bol to „návrh, aby predsedovia išli do vlády, chytili sa lopaty a ukázali, ako vedia oni pracovať pre Slovákov,“ vysvetľuje šéf PS/Spolu svoj postoj v tejto veci.


Kiska sa už však stihol v minulosti vyjadriť, že by chcel pre svoju stranu získať rezort Ministerstva vnútra a to aj v prípade, ak bolo aj naďalej voči nemu vedené trestné stíhanie v súvislosti s daňovými podvodmi jeho firmy KTAG.


Truban však tento postoj prezidenta považuje podľa vlastných slov za problematický. „O tom by nemala byť ani debata, že by strana Za ľudí mala ministerstvo vnútra,“ uzatvára rázne tému budúceho pôsobenia Kisku v parlamentnej politike.


KAUZA: Kiska kupoval pozemky v Tatrách priamo od mafiánov
Exprezident SR a šéf strany Za ľudí Andrej Kiska vedome kupoval pozemky v Tatrách od bossa tatranského podsvetia Milana Reichela. Dokazuje to video zverejnené na sieti youtube. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | redakcia