Vyšetrovanie Bašternáka naďalej pokračuje v rámci skupiny Novinár
21 | 02 | 2020 I TASR

Vyšetrovanie právoplatne odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka, minulý rok v apríli obvineného z neodvedenia dane a poistného, nie je zatiaľ stále ukončené a naďalej pokračuje.


"Vec je vyšetrovaná v rámci pracovnej skupiny Novinár, no vzhľadom nato, že vyšetrovanie v trestnej veci stále prebieha, viac informácií v súčasnosti nie je možné poskytnúť," uviedol pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Koncom júna 2019 Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave zamietla sťažnosť Ladislava B. a jeho obhajcu voči najnovšiemu obvineniu. Polícia podnikateľa obvinila 11. apríla v inej kauze neodvedenia dane a poistného, za akú bol vlani v marci právoplatne odsúdený.

NR SR: Hlasovanie o skrátených režimoch k novelám je presunuté na budúci týždeň
V parlamente nebol ani raz dostatok poslancov na hlasovanie. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | TASR


Podnikateľa v prvej trestnej kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykáva si ho v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Zároveň mu prepadol majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. Podnikateľ sa deň po rozsudku prihlásil v bratislavskom Justičnom paláci, aby nastúpil na výkon trestu odňatia slobody, ktorý začal vykonávať vo väzení v Dubnici nad Váhom.

Policajný tím NAKA po názvom Novinár koncom januára tohto roku zasahoval v dome obžalovaného podnikateľa Mariana K. Okrem toho sa uskutočnila razia aj v budovách na Trenčianskej ulici, kde sa nachádzajú jeho firmy.

Polícia vtedy na sociálnej sieti informovala, že zasahovala aj na Donovaloch a v Banskej Bystrici. Spolu zrealizovala 16 domových prehliadok a deväť prehliadok iných priestorov. Vyšetrovacia skupina Novinár sa zaoberá článkami, ktoré písal zavraždený Ján Kuciak.

Andrej Kiska vypovedal na polícii v súvislosti so zverejnenými videami
Polícia ho ubezpečila, že v jeho veci už koná. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | TASR