Nový web má pomôcť detským obetiam sexuálneho zneužívania na internete
20 | 02 | 2020 I SITA

 Nová internetová stránka stalosato.sk by mala pomôcť detským a tínedžerským obetiam sexuálneho zneužívania na internete. Ako ďalej agentúru SITA informovali zástupcovia internetovej poradne pre mladých IPčko.sk, účelom stránky je ponúknuť pomoc a rady tým, ktorí zažili tento typ násilia a cielenej manipulácie zo strany staršej osoby.


„Web stalosato.sk prináša jednoduchú, ale cielenú pomoc obetiam sexuálnych predátorov na internete. Sprevádza mladého človeka možnosťami, ako zastaviť online grooming, špecifickú formu sexuálneho zneužívania a manipulácie. Prináša konkrétne možnosti, ako o týchto nepríjemných skúsenostiach otvoriť rozhovor s rodičom alebo s blízkym dospelým, ako povedať predátorovi nie, ako sa na internete chrániť, ako osloviť o pomoc linky dôvery a ďalších odborníkov a ako kontaktovať políciu,“ uviedla v tejto súvislosti psychologička Lenka Nemcová.

V parlamente je náhradný rečnícky pult, vystupuje premiér
Poslanci z koalície Progresívne Slovensko/Spolu - občianska demokracia (PS/Spolu) už opustili rečnícky pult a rokovaciu sálu. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Web podľa nej motivuje obeť nezostávať s týmito traumatickými skúsenosťami sama alebo sám, pretože téma sa rovnako dotýka aj chlapcov. Zároveň prináša rady a informácie aj pre rodičov a odborníkov.

Popri novej stránke pripravuje poradňa IPčko.sk aj osvetovú kampaň, do ktorej sa plánujú zapojiť aj viacerí influenceri. „V najbližších týždňoch predstavíme aj metodický materiál pre učiteľov, psychológov, ako s témou online groomingu pracovať v školách. A určite pripravíme návod aj pre rodičov, ako o začínajúcej sexualite hovoriť v rodine,“ povedal psychológ Marek Madro.

Internetová linka dôvery pre mladých ľudí IPčko.sk existuje od roku 2012 a prostredníctvom chatu a emailu poskytla viac ako 137-tisíc odborných konzultácií mladým ľuďom, ktorí sa na nich obracajú napríklad s pocitmi samoty, úzkosti, myšlienok na samovraždu, problémami v partnerských vzťahoch a v rodinách. Za minulý rok IPčko poskytlo pomoc mladým ľuďom 25-tisíc krát.

Módny inštitút sa ospravedlňuje za „jasne rasistickú“ módnu prehliadku
Módny inštitút so sídlom v New Yorku sa musel verejne ospravedlniť po tom, čo bola ich módna prehliadka na móle označená za rasistickú kampaň. Informuje BBC. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Timotej Dudka