Boris Kollár je politik, ktorý môže pred voľbami sľubovať. Na ľudí myslel aj predtým
20 | 02 | 2020 I Platený PR článok

Predvolebná kampaň vrcholí. Súboj politických strán sa vyostruje a politici sa predbiehajú v sľuboch. Je však málo takých, ktorí ľuďom reálne pomáhajú a bojovali za ich lepší život aj počas uplynulého volebného obdobia.


Pred parlamentnými voľbami sa vynárajú prísľuby mladým, starým, rodinám aj dôchodcom. Dôležité však je, kto na obyčajných ľudí myslí stále, nie len, keď potrebuje ich hlas.

Jedným z mála, ktorý si môže dovoliť hovoriť, že v politike koná v prospech občanov, je Boris Kollár. Tých, ktorým predseda hnutia Sme rodina podal počas svojho života, pred vstupom do politiky aj po ňom, pomocnú ruku, nie je málo.

Hnutie Sme rodina sa počas uplynulých štyroch rokov pokúsilo v mnohých prípadoch uľahčiť život Slovákom. Či už opakovaným presadzovaním exekučnej amnestie, mnohými sociálnymi opatreniami, alebo 13.dôchodkom pre starých ľudí. Nakoľko však Kollárovci neboli súčasťou koalície a počas volebného obdobia s nikým neobchodovali, ani neuzatvárali dohody, ich návrhy parlamentom väčšinou neprešli. A to aj napriek tomu, že niektoré z nich sľubovali pred voľbami práve vládnuce strany.

Za všetko snáď hovorí 13.dôchodok, ktorý sa rozhodol Smer-SD presadiť pár dní pred voľbami. Šancu pritom mali už vlani, keď s návrhom prišli do parlamentu poslanci Sme rodina. „Máme to v programe, dvakrát som to v Národnej rade predložil. Aby to nebolo systémom vydierania, že každý rok príde premiér a ukazuje vianočný príspevok dôchodcom, že majte ma radi a ešte majú byť vďační. To sú ich peniaze,“ vyhlásil predseda Sme rodina v predvolebnej debate televízie Joj.

Kollárovci chcú po voľbách pomôcť nielen dôchodcom, ale aj mladým rodinám. Za svoju prioritu považujú výstavbu nájomných bytov, či príspevok na bývanie pre rodiny, v ktorých sa matka na materskej dovolenke stará o bábätko a nemôže zarábať. „Navrhujeme zvýšiť aj sirotský dôchodok o 20 percent,“ doplnil svoje plány Kollár.

Dnes sa podľa Kollára na Slovensku vypláca 20 tisíc sirotských dôchodkov, ktoré stoja štát v priemere 130 eur na jedno dieťa. Ak sa však má o deti starať iba jeden z rodičov, je to náročné nie len časovo, ale najmä finančne. Podľa Sme rodina štát má za úlohu takýmto rodinám pomôcť. „Najprv sa postarajme o svoje deti, najprv sa postarajme o siroty, potom o dôchodcov, ktorí nemajú čo jesť a až potom budeme robiť solidaritu s celou Afrikou a Áziou,“ odkázal Kollár všetkým, ktorí Sme rodina kritizujú za ich postoj k migrantom.