Šport: Pištej a Karakaševič smerujú do 2. kola kvalifikácie štvorhry mužov v stolnom tenise, Kudrna a Sukeľ prispeli gólmi na ľade
19 | 02 | 2020 I SITA

Slovenský reprezentant Ľubomír Pištej a Srb Aleksandar Karakaševič postúpili do 2. kola kvalifikácie štvorhry mužov na úvodnom tohtoročnom podujatí seriálu prestížnych stolnotenisových turnajov kategórie ITTF World Tour Hungarian Open v Budapešti, keď si z francúzskymi súpermi poradili 3:0 na sety. Prehru 0:3 s Fínmi utrpeli v 1. kole Tibor Špánik s Alexandrom Valuchom.


- Slovenskí hokejisti Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ gólmi prispeli k utorkovému víťazstvu Sparty Praha nad Mladou Boleslavou 6:2 (1:0, 3:0, 2:2) v zápase 47. kola českej Tipsport extraligy. Kudrna skóroval v 22. min na 2:0, Sukeľ zvýšil v 50. min na priebežných 5:2.

- Víťazmi utorkových pretekov v šprinte voľnou technikou v rámci Svetového pohára v behu na lyžiach vo švédskom Aare sa stali Nór Johannes Hösflot Klaebo a jeho krajanka Therese Johaugová. Klaebo vyhral pred Federicom Pellegrinom z Talianska a Francúzom Renaudom Jayom. Stupeň víťazov v kategórii žien patril len Nórkam, okrem Johaugovej sa na ňom ocitli Heidi Wengová a Astrid Uhrenholdt Jacobsenová. Slovensko nemalo svoje zastúpenie. Na čele hodnotenia šprintov vo SP sú Klaebo a Švédka Linn Svahnová.

- Dejiskom záverečného turnaja Európskej basketbalovej ligy žien (EWBL) bude Brno. Turnaj Final 4 sa uskutoční 21. - 22. marca 2020, šancu štartovať na ňom majú aj Piešťanské Čajky, ktoré čaká súboj o postup s ruským Rostovom. Istými účastníkmi sú domáci klub Žabiny Brno a bieloruský Cmoki Minsk. Štvrtý tím vzíde z dvojice Orange Lions - Novosibirsk.

Wiererová s druhým zlatom, zaváhania na strelnici odsunuli sestry Fialkové mimo Top 20
Talianská biatlonistka Dorothea Wiererová získala na domácich majstrovstvách sveta v Anterselve už druhú zlatú medailu. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | SITA


- Organizátori pretekov majstrovstiev sveta F1 v Hanoji chcú napriek hrozbám koronavírusu udržať premiérovú Veľkú cenu Vietnamu. Tretie tohtosezónne podujatie je naplánované na 5. apríla. Nedávno po odložení Veľkej ceny Číny v Šanghaji vznikli pochybnosti, či sa uskutočnia preteky vo Vietname. Hanoj sa nachádza len asi 150 kilometrov od hranice s Čínou. Už boli potvrdené prípady pľúcneho ochorenia zapríčineného koronavírusom aj vo Vietname.

- Futbalový klub FC Barcelona ukončil kontrakt so spoločnosťou, ktorá na sociálnych sieťach publikovala negatívne komentáre na adresu ľudí z katalánskeho veľkoklubu. Prezident Barcy Josep Bartomeu nemenoval firmu a nepridal ani detaily ohľadom inkriminovaných komentárov.

- Z trojice slovenských tenisových zástupcov uspela v utorkových dueloch 1. kola dvojhry na podujatiach ITF iba Laura Svatíková, ktorá v gréckom Heraklióne zdolala domácu Mariou Kallistrouovú 6:2, 7:6 (4). Andrej Glváč i Romana Čisovská prehrali v tuniskom Monastire v úvodnom kole.

Volko na čele prestížneho seriálu WAIT, v stredu ho preveria najmä americkí šprintéri
Slovenský atlét Ján Volko sa v stredu večer predstaví na šiestom a zároveň predposlednom tohtosezónnom mítingu prestížneho seriálu World Athletics Indoor Tour (WAIT). Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | SITA