MIMORIADNE: Danko opätovne prerušil rokovanie parlamentu kvôli Beblavému
19 | 02 | 2020 I redakcia, TASR

Schôdza je do štvrtka do 9. hodiny opätovne prerušená.









Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) opätovne prerušil rokovanie parlamentu do štvrtka (20. 2.) do 9. hodiny. Dôvodom je pokračujúca obštrukcia nezaradených poslancov okolo Miroslava Beblavého. Danko ich viackrát vyzval, aby opustili rokovaciu sálu. Neurobili tak.

Aktualizácia:

Nezaradení poslanci od utorka (18. 2.) blokujú miesto okolo rečníckeho pultu. Danko preto prerušil schôdzu aj v tento deň. V stredu boli poslanci vykázaní na celý rokovací deň. "Konštatujem, že aj po vašom opätovnom vykázaní sa zdržiavate v rokovacej sále, čo sa vo vašom prípade považuje už za druhú neospravedlnenú neúčasť na rokovacom dni NR SR," vyhlásil Danko.

Beblavý a spol. na schôdzi dokázali, že im nejde o ľudí
„Tortoví opozičníci“, ako ich nazval premiér Pellegrini, nerešpektujú rokovací poriadok. Ako od nich môžeme chcieť dodržiavanie iných pravidiel? Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Podľa rokovacieho poriadku, ak parlamentný mandátový a imunitný výbor zistí, že poslanec narušil poriadok na schôdzi NR SR, odporučí jej, aby mu uložila pokutu až do výšky 2000 eur. Danko na poslancov viackrát apeloval, že narúšajú priebeh rokovania. "Sme aj z iných parlamentov kolegiálne dopytovaní, že čo sa robí v rokovacej sále. Ak si niekto myslí, že mu to zarába percentá, tak je na omyle," uviedol Danko s tým, že doteraz vždy vykázaní poslanci poslúchli a plénum opustili.

Poslanci majú na mimoriadnej schôdzi prerokovať tri vládne novely zákonov, ktorými sa má zvýšiť prídavok na dieťa, zaviesť 13. dôchodok a zrušiť zákon o diaľničnej známke. Tiež majú prijať uznesenie k Istanbulskému dohovoru. O novelách majú rokovať v skrátenom režime.

Ľudia si sociálne istoty zaslúžia aj pred voľbami
Dnešná mimoriadna schôdza parlamentu do veľkej miery napovie, aké môže byť usporiadanie politických síl na Slovensku. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Peter Haluza