Harry a Meghan v šoku: Kráľovná vyslovila razantné NIE!
19 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Odchod od kráľovskej rodiny nevychádza podľa plánu. Potom, čo sa Harry s Meghan museli vzdať svojich povinností a nemôžu už slúžiť Alžbete II., Prišla ďalšia rana. A tú im zasadila práve jej kráľovská výsosť. Manželia dostali zákaz používať značku Sussex Royal. Píše portál ahaonline.cz .


Chceli svoje pracovné povinnosti voči kráľovskej rodine obmedziť, finančne sa osamostatniť a žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike. Avšak, ako sa zdá, zatiaľ princovi Harrymu a Meghan ich plány nevychádzajú, ako si želajú. Buckinghamský palác pred časom oznámil, že manželia prídu o titul Jeho a Jej kráľovská Výsosť, prestanú plniť všetky pracovné povinnosti plynúce z príslušnosti ku kráľovskej rodine a nebudú financovaní z verejných prostriedkov.

A aby toho nebolo málo, Alžbeta II. zakázala manželom užívať značku Sussex Royal, pod ktorou manželia vystupovali ešte počas pôsobenia v kráľovskej rodine. Harry a jeho manželka už nemôžu vzhľadom na okolnosti užívať v názve ich značky slovo "royal".

Harry a Meghan minuli desiatky tisíc libier za nové webové stránky Sussex Royal, aby doplnili ich veľmi populárny Instagram, ktorý má rovnaký názov. Okrem toho podnikli kroky na založenie novej charitatívnej organizácie: Sussex Royal, Nadácia Vojvodu a Vojvodkyňe zo Sussexu. Teraz sa budú musieť so všetkým rozlúčiť a zmeniť názov.

Tento krok znamená pre manželov veľkú stratu, pretože na značke mali v pláne financovať svoju budúcnosť. "V mnohých ohľadoch je to nevyhnutné vzhľadom na ich rozhodnutie odstúpiť, ale určite to musí byť pre pár rana, pretože investovali všetko do kráľovskej značky Sussex," cituje zdroj Daily Mail.

Harry a Meghan zatvárajú svoju kanceláriu v Buckinghamskom paláci
Britský princ Harry s manželkou Meghan zatvárajú kanceláriu, ktorú mali v Buckinghamskom paláci v Londýne, hlavnom sídle kráľovnej Alžbety II. O prácu tak príde 15 jej zamestnancov, informuje spravodajská televízia CNN. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | TASR