4 mŕtvi po tom čo sa dve lietadlá stretli vo vzduchu pri Melbourne v Austrálii (FOTOGRAFIE, VIDEO)
19 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Strašná zrážka lietadla spôsobila, že po zrážke vo vzduchu nad mestom Mangalore severne od Melbourne boli mŕtvi štyria ľudia, obe lietadlá boli zničené pri havárii. Záchranári sú na mieste oboch zrážok. Informuje portál RT.


Po havárii boli hlásené núdzové volania okolo 11:30 miestneho času, informovali miestne médiá. Zatiaľ čo žiadna z obetí nebola identifikovaná, polícia potvrdila, že pri nehode ktorá sa odohrala v blízkosti skladu streliva v Mangalore, klasifikovanom ako „zóna výbušnín obranných síl“, boli usmrtení dvaja ľudia na palube oboch lietadiel.



"Stále nemôžeme potvrdiť, kto bol v lietadle, ale podľa nášho chápania ten, ktorý opustil Mangalore, bol výcvikovým lietadlom, takže na palube bude inštruktor a praktikant," povedal policajný inšpektor štátu Victoria, Peter Koger pre lokálne mediá, ktorý dodáva: „Nemôžeme potvrdiť, kto bol ten druhý.“



Jedným zo zapojených lietadiel bolo lietadlo Piper-Seminole prevádzkované leteckou školou Moorabbin Aviation Services v Melbourne, Úrad pre bezpečnosť civilného letectva (CASA) potvrdil miestny pre mediá. Druhým lietadlom bolo dvojmotorové lietadlo Beechcraft Travel Air. Polícia vyšetruje, ako si mohli lietadlá skrížiť cesty, ale Koger poznamenal, že obe plavidlá boli legálne a mali povolenie na lietanie.

Austrália vtákopysk môže byť pokraji vyhynutia, varujú vedci
Austrálski vedci upozorňujú v novej štúdii na výrazný úbytok populácií vtákopyska, obojživelného vajcorodého cicavca s charakteristickým zobákom. Varujú, že v prípade pokračovania tohto trendu môže tomuto unikátnemu živočíchovi hroziť vyhynutie,... Čítať ďalej
20 | 01 | 2020 | Dominik Simon / TASR