Hrubá stavba nemocnice na Boroch by mala byť čoskoro dokončená
18 | 02 | 2020 I SITA

Hrubá stavba budúcej nemocnice na Boroch v bratislavskej mestskej časti Lamač by mala byť čoskoro dokončená. Pre TASR to uviedla komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková. O prácu tu prejavilo záujem 1200 uchádzačov. Nemocnica celkovo ponúka 1200 pracovných pozícií.


Prvé výberové konania, ktoré sa budú týkať ošetrovateľských manažérskych pozícií, sa podľa siete začnú v marci. "O našu nemocnicu prejavilo záujem veľké množstvo zdravotníckeho i nezdravotníckeho personálu. Už dva roky pred spustením prevádzky evidujeme 1200 uchádzačov zo Slovenska aj zahraničia. Celkovo máme pritom k dispozícii rovnaký počet pracovných miest, z čoho bude približne 250 lekárov a 800 sestier a ošetrovateľov," uviedol generálny riaditeľ siete nemocníc a polikliník ProCare a Svet zdravia Vladimír Dvorový.

Obsadzovať by sa mali najprv pozície hlavných sestier a manažérok ošetrovateľstva. V najbližších mesiacoch plánujú individuálne obsadzovať aj pozície klinických lídrov. Cieľom je podľa siete nemocníc naplniť takmer všetky manažérske pozície ešte v tomto roku. Nemocnica tiež v roku 2020 naberie aj prvú časť technických pracovníkov.

NAKA aktuálne zasahuje vo viacerých krajoch, zadržala už 24 ľudí
Na území Žilinského, Nitrianskeho, Banskobystrického a Bratislavského kraja aktuálne zasahujú príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Ide o akciu s krycím názvom Tiger. Doposiaľ zadržali 24 osôb a vykonali prehliadky viacerých priestorov.... Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | TASR


Projektový riaditeľ Nemocnice novej generácie Svet zdravia Bory Ján Klimko priblížil, že po ukončení hrubej stavby sa následne začne s realizáciou piateho nadzemného podlažia, ktoré bude technickým podlažím. V rovnakom čase sa začnú aj práce na vybraných strechách a častiach fasády. Technické podlažie by malo byť ukončené v máji tohto roku.

Nemocnica by mala byť prvou koncovou nemocnicou siete Svet zdravia, investícia súkromníkov by sa mala vyšplhať na 240 miliónov eur. Spustenie prevádzky je plánované v prvom kvartáli 2022.

TRAGÉDIA: Legálne skládky odpadu na Slovensku ohrozujú približne 11-tisíc ľudí
Legálnymi skládkami odpadu, ktoré sa nachádzajú v blízkosti ľudských obydlí, je ohrozených približne 11-tisíc ľudí. Uviedol to na sociálnej sieti Inštitút environmentálnej politiky (IEP). Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | SITA