GOTT VEDEL ŽE ZOMRIE? Mrazivé slová rok pred smrťou, na ktoré všetci zabudli!
18 | 02 | 2020 I Imrich Kovačič

Ťažko chorý spevák Karel Gott zomrel na jeseň roku 2019. Rok predtým ale predniesol slová, ktoré vtedy nikto nebral veľmi vážne, hoci sa sám možno obával toho, čo ho v budúcnosti čaká.


Karel Gott totiž vystúpil pred rokom na Českom plese 2018. Tam pred zrakmi ľudí vyhlásil, že za rok už tu možno nebude. Pravdepodobne sa snažil atmosféru odľahčiť, ale veľmi sa mu to nepodarilo. Gott vtedy doslova povedal: "Som rád, že ma organizátori pozvali tento rok, a nie až na ďalší ročník. Kto vie, čo so mnou za rok bude a kde budem." Jeho slová vtedy viac desili než rozosmiali, potom na ne ale každý zabudol.

Ako sa však teraz ukazuje, Gott bol pravde bližšie, než by vtedy koho napadlo. Nasledujúci rok totiž zomrel. Mohol ale už vtedy vedieť, čo ho čaká? Pravdou je, že Gotta už niekoľko rokov predtým sprevádzali zdravotné problémy, najmä od roku 2015. Podstúpil operáciu kvôli akútnej príhode brušnej dutiny. Potom mu lekári oznámili, že mu diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. V máji 2016 podstúpil dlhodobo plánovanú operáciu a v novembri toho istého roku operáciu platničky.

Začiatkom roku 2017 podstúpil operáciu kvôli akútnej črevnej nepriechodnosti spôsobenej zrastmi. Potom veľa času strávil v nemocnici kvôli respiračným ochoreniam a nakoniec prišiel ďalší boj s rakovinou. Za posledné roky toho prežil naozaj veľa.

Mohli byť teda jeho vtedajšie slová predzvesťou toho, čo sa malo nasledujúci rok stať? Mohol Karel Gott už vtedy vedieť, že sa blíži tragická smrť? To sa už ale nikdy nedozvieme.

SuperStar 2020: Ako sa Marián Čekovský otrávil alkoholom?
Slovenský parťák Pavla Haberu (57) v porote tohtoročnej SuperStar má divokú minulosť. Spevák Marián Čekovský (42) bojoval o život kvôli otrave krvi alkoholom. Pochádza totiž z východu, po fľaši niečoho ostrejšieho bežne siahajú už po... Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | Žaneta Hurbanová