Nielen obedy, ale aj alkoholové „pitky“ si vraj primátor Košíc Polaček necháva preplácať z peňazí mesta
17 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Z položky reprefond a vonkajšie vzťahy sa v roku 2019 minulo dokopy 92 448,82 eura.


Potom, čo bolo
Košický primátor s platom 5400 eur sa má stravovať v reštauráciách na účet mesta
Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček s platom necelých 5 400 eur si vraj objednáva denné menu a obedy v reštauráciách na faktúru mesta Košice. Informáciu zverejnil portál hlavnespravy.sk. Čítať ďalej
29 | 01 | 2020 | Slávka Cigáňová
, že primátor Košíc Jaroslav Polaček si údajne dáva obedy v reštauráciách na faktúru mesta, vyšli najavo ďalšie podozrenia. Necháva si z mestských peňazí preplácať aj nočné alkoholové pitky, tvrdí na svojej stránke Michal Djordjevič, poslanec mesta Košice a MČ Košice - Staré Mesto, zvolený ako nezávislý kandidát.

Vyrátal, že z položky reprefond a vonkajšie vzťahy sa v roku 2019 minulo dokopy 92 448,82 eura. „“Pracovné obedy”, ako boli oficiálne niektoré tieto posedenia evidované, sa končili často po 23.00 hod a popri pive sa na účtenkách objavoval často aj tvrdý alkohol, ale nie hocijaký. Väčšinou značkový...,“ uviedol Michal Djordjevič.

SuperStar 2020: Ako sa Marián Čekovský otrávil alkoholom?
Slovenský parťák Pavla Haberu (57) v porote tohtoročnej SuperStar má divokú minulosť. Spevák Marián Čekovský (42) bojoval o život kvôli otrave krvi alkoholom. Pochádza totiž z východu, po fľaši niečoho ostrejšieho bežne siahajú už po... Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | Žaneta Hurbanová


Tvrdí, že okrem toho, že sa „trochu popýtal v okolí“, požiadal mesto Košice o informácie podľa infozákona. „Nielenže lehotu na odpoveď predĺžili kvôli “veľkému” rozsahu informácií dvojnásobne, ale dostal som odpoveď, ktorá bola hmlistá a nekonkrétna. Tak som poslal ešte jednu žiadosť o poskytnutie informácií. Po dvoch mojich návštevách magistrátu mi doteraz sprístupnili zhruba 80% blokov z repre fondu."

Litre piva a PORNSTAR
Zistenia sú podľa Djordjeviča šokujúce: „Drahé jedlá, luxusný alkohol a takmer pri každom obede litre piva.“ Primátor si vraj nechal preplatiť bločky aj zo zahraničných pracovných ciest, kde účastníci dostávajú diéty zo zákona. „A tých ciest veru nebolo málo.“ Najviac ho však zaujal nápoj z Atén s názvom PORNSTAR za 8 eur.

„Mám taký pocit, ako keby si niekto plnil detské sny. Čokolády, ovocie, pochutiny, žuvačky, chlebíčky, misy na poradách sú bežným javom. Takéto správanie, hraničiace s obžerstvom je veľmi zlým signálom pre Košičanov, ktorým mesto zvýšilo v uplynulom roku skoro všetko, čo sa zvýšiť dalo,“ konštatoval Djordjevič.

Podľa Čaputovej kritérií tu nie je koho voliť (Peter Haluza)
Prejav prezidentky SR Zuzany Čaputovej na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii bol plný fráz. Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Primátor Polaček zareagoval, že nemá problém s konštruktívnou kritikou, práve naopak, posúva ho. V prvom rade, reprezentačný fond mesta neslúži výhradne pre primátora. Využívajú ho aj námestníci, sekretariát, ale aj protokol na zabezpečenie všetkého potrebného pre návštevy. Peniaze z neho sa využívajú na rôzne veci. Keby sme to mali rozdeliť na drobné, tak ja osobne som z neho použil dve, možno tri stotiny,“ uvádza na margo tvrdení košického poslanca vo svojom blogu.

Za mestské peniaze vraj pili všetci

Pokračuje: „Rudolf Schuster mi nedávno povedal: Keď niekomu vadí len to, čo zješ, znamená to, že svoju robotu robíš dobre.“ Košický primátor ešte na svojom blogu poznamenáva: „Djordjevič píše, že sa napchávam a pijem na účet mesta a má pravdu. Tak isto, ako sa predo mnou napchával a pil Raši, Knapík, Trebula, Bauer, Schuster a ďalší. Lebo to napchávanie a pitie nie je v skutočnosti napchávanie a pitie, ale väčšinou rokovanie alebo protokolárne nadväzovanie spoluprác. Naše mesto má viac ako 20 partnerských miest, s ktorými spolupracujeme a navštevujeme sa.“

Šéfka štátneho úradu si písala s Kočnerom
Komunikácia sa týkala napríklad kritických novinárov či postupu pri zakladaní strany Cieľ. Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Pripomenul, že za minulý rok prijal návštevy z mnohých európskych štátov, ale aj z iných kontinentov. „Hostí sme, samozrejme, ponúkli jedlom a pitím. Okrem iných jedli na účet mesta v minulom roku aj zástupcovia športovcov a športových zväzov z krajín, ktorí naše mesto navštívili pri MS v hokeji, hokejbale...“

Polaček ako primátor poberá 5 316 eur. Zvýšenie základného platu o 40 % mu odhlasovali poslanci mestského zastupiteľstva dva mesiace od jeho nástupu (november 2018).