Matovič priniesol pred Úrad vlády SR 5-tisíc sviečok za ľudí, ktorí zomreli v dôsledku nefungujúceho zdravotníctva
17 | 02 | 2020 I SITA

 Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič dnes priniesol na Námestie slobody pred Úrad vlády SR 5-tisíc sviečok.


Tie majú pripomínať 5-tisíc ľudí, ktorí každoročne zomrú, a ktorí podľa hnutia „mohli žiť, keby milióny určené na zdravotníctvo neodtiekli pod taktovkou Smeru do schránkových firiem Penty na Cypre“. Na proteste sa zúčastnilo niekoľko desiatok ľudí a objavili sa na ňom aj transparenty s nápismi „My všetci chceme žiť“, „Ak nefunguje bordel, k*rvy vymeniť nestačí“.

„Šéf Penty Jaroslav Haščák s podporou Roberta Fica a jeho strany Smer-SD vytuneloval v zdravotníctve 400 miliónov eur. Ukážme im dôstojne, že sa im postavíme a zabezpečíme, aby zdravotníctvo fungovalo pre ľudí a nie pre nejakých zbohatlíkov na Bahamách,“ povedal vo svojom vystúpení Matovič.

Z volebného boja vypadlo podľa Ministerstva vnútra zatiaľ 14 kandidátov
Z volebného boja o kreslo poslanca v Národnej rade (NR) SR vypadlo zatiaľ 14 kandidátov. Vyplýva to z informácií na webe Ministerstva vnútra (MV) SR. Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | TASR


„S úžasom sledujem, ako novopečený líder opozície Igor Matovič opäť klame ľuďom do očí. Tentokrát sa zameral na oblasť zdravotníctva, kde prekrúca fakty a spolieha sa na to, že všetci stratili pamäť. Pád zdravotníctva do súkromných rúk odštartovala pravicová, druhá vláda Mikuláša Dzurindu. Jej súčasťou bol štátny tajomník, Miroslav Beblavý, Daniel Lipšic a ďalší ministri za KDH, no najmä smutne preslávený minister zdravotníctva Rudolf Zajac,“ uviedol v reakcii predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD).

Premiér vyzval Matoviča, aby dal verejný sľub, že nepôjde do prípadnej koalície s niektorou zo strán, ktorej program podľa Pellegriniho pomáhali tvoriť ľudia z finančnej skupiny Penta.

„Vyzývam pána Matoviča, ak to so slovenským zdravotníctvom myslí vážne, aby dal verejný prísľub, že nepôjde po voľbách do koalície so žiadnou stranou, ktorej program v oblasti zdravotníctva písali v kanceláriách Penty. Ani so stranou, ktorá sa podieľala na privatizácii nášho zdravotníctva,“ dodal Pellegrini.