Sekulič prestúpil do Chicaga Fire, podpísal kontrakt na tri roky
16 | 02 | 2020 I SITA

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Boris Sekulič bude v kariére pokračovať na severoamerickom kontinente.


 Dvadsaťosemročný rodák zo srbského Belehradu prestúpil z poľského klubu Górnik Zabrze do tímu účastníka Major League Soccer (MLS) Chicago Fire. V novom pôsobisku podpísal kontrakt na tri roky.

Sekulič si dres "baníkov" zo Zabrze obliekal od vlaňajšieho februára, keď prišiel z bulharského tímu CSKA Sofia. Predtým hrával na Slovensku za ŠK Slovan Bratislava a MFK Košice. Za slovenský národný tím doteraz nastúpil vo dvoch zápasoch.

Volko na prestížnom halovom mítingu v Glasgowe tretí
15 | 02 | 2020 | TASR


"Boris je talentovaný a inteligentný obranca, ktorý okamžite posilní naše defenzívne rady. Sme nadšení, že ho v Chicagu môžeme privítať ešte pred začiatkom tohtoročnej sezóny," povedal na klubovom webe švajčiarsky tréner Chicaga Raphael Wicky.

Práve v spomenutom tíme Chicago Fire v minulosti pôsobil prvý Slovák v severoamerickej MLS - niekdajší útočník Ľubomír Reiter. Na 45-ročného Stropkovčana neskôr nadviazal Adam Nemec v FC New York City (2015). V súťaži momentálne účinkujú ďalší traja Slováci - Albert Rusnák v Reale Salt Lake, Ján Greguš v Minnesote United a Matej Oravec vo Philadelphii Union.