Najväčší protidrogový „záťah“ v histórii Kostariky! Polícia zaistila viac ako 5 ton kokaínu
16 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Polícia v Kostarike má za sebou najväčšiu protidrogovú akciu v histórii krajiny. V prepravnom kontajneri sa našlo viac ako päť ton kokaínu. 


Portál BBC informuje, že drogy, ktoré kostarické verejne činné orgány našli boli ukryté v zásielke kvetov smerujúcich do Holandska v prepravnom kontajneri. Informoval tak pre tlačovú agentúru AFP minister vnútra Michael Soto Rojas. Na Kostarike došlo k nárastu miestnych obchodníkov s drogami, ktorí túto krajinu využívajú na presun kokaínu do USA a Európy. Posledná najväčšia protidrogová akcia, týkajúca sa dovozu z krajiny bola v auguste 2018, kedy španielska polícia zaistila 67 kilogramov kokaínu smerujúci z Kostariky, neďaleko Madridu. Kokaín bol skrytý vo vydlabaných ananásoch.

Stredná Amerika je jednou z hlavných trás, cez ktoré drogové kartely prepravujú nelegálne látky z Južnej Ameriky do USA a Európy. Keď úrady v sobotu prehľadali podozrivý prepravný kontajner, objavili 202 kufrov, ktoré obsahovali celkom 5 048 balení kokaínu s hmotnosťou približne 1 kg, uvádza agentúra AFP.

Zatknutým podozrivým je podľa dostupných informácií 46-ročný obyvateľ Kostariky.

Indická vysoká škola nútila študentky, aby sa vyzliekli a ukázali spodné prádlo!
Vysokoškoláčky žijúce na ubytovni v štáte Gudžarát v západnej Indii sa sťažovali, že boli prinútené vyzliecť sa a ukázať spodnú bielizeň učiteľkám, aby dokázali, že práve nemajú menštráciu. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Timotej Dudka