Vo vyhoretom zámku Kunerad úradovali zlodeji
15 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Zlodeji vykradli zámok Kunerad v okrese Žilina. Z požiarom zničenej národnej kultúrnej pamiatky si odniesli historické artefakty i stavebné náradie. Informáciu zverejnil portál myzilina.sme.sk.


„Počas čistenia kaštieľa neznámy páchateľ z prístupového schodiska ukradol niekoľko kamenných stupňov a ich oblých ukončení a v ohradenom areáli sa vlámal do unimobunky, kde stavebnej firme odcudzil náradie a naftový generátor,“ uviedli pamiatkari z Krajského pamiatkového úradu v Žiline. Zámok sa noví majitelia, manželia Škottovci, snažia stabilizovať a zachrániť, sú vo fáze prípravy statického zabezpečenia.

Žilinskí policajti prijali oznámenie o krádeži. Začali trestné stíhanie vo veci trestného činu. „Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné procesné úkony a opatrenia v zmysle trestného poriadku za účelom objasnenia skutku. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Zámok grófa Mikuláša Balleströma z roku 1916 takmer desať rokov chátral. Záchranné práce boli spustené len nedávno. Objekt je umiestnený v pokojnom prostredí v lese za obcou Kunerad, má za sebou dva požiare.

Poliaci jazdia po našich Tatrách na snežných skútroch. Vraj si prišli iba „poopekať klobásky“
Poliakov na snežných skútroch pochytali na slovenskej strane Tatier. Jazdili mimo vyznačených ciest. Na svoju obranu tvrdili, že si prišli iba "poopekať klobásky". Správu zverejnil server tvnoviny.sk. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | Slávka Cigáňová