Právnik celebrít Michael Avenatti je uznaný vinným z vydierania spoločnosti Nike
15 | 02 | 2020 I Timotej Dudka
Americká porota v piatok uznala Michaela Avenattiho vinným z vydierania športového giganta Nike o milióny dolárov. Informuje Reuters.

Porotcovia na federálnom súde v Manhattane potrebovali 2 dni, aby rozhodli o osude Avenattiho, právnika, ktorý je doteraz známy vďaka zastupovaniu filmovej herečky Stormy Daniels v súdnych konaniach proti americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

48-ročný Avenatti, ktorý si počas 2-dňového súdneho konania postavil stoličku, aby mohol čeliť porotcom, z ktorých pri rozsudku nemohol ztrhnúť pohľad. Pri plánovanom odsúdení 17. júna môže dostať viac ako 40 rokov vo väzení. "Samozrejme, bude to odvolanie, áno," povedal právnik Avenattiho Scott Srebnick novinárom po rozsudku.

Astronómovia žiadajú verejnú finančnú podporu na hľadanie inteligentného života vo vesmíre
Vedúci jedného z národných observatórií USA tvrdí, že hľadanie inteligentného života vo vesmíre je potrebné brať vážne. Astronómom však chýbajú potrebné finančné prostriedky. Informuje BBC. Čítať ďalej
15 | 02 | 2020 | Timotej Dudka


Obžalovaný bol usvedčený z vyhrážania spoločnosti Nike tým, že usporiada tlačovú konferenciu, na ktorej by otvorene diskutoval o obvineniach, ktoré na spoločnosť zaoberajúca sa športovým oblečením padli. Obvinenia sa týkajú nezákonného platenia rodinám vysokoškolských basketbalistov.

Prokurátori povedali, že Avenatti vydieral Nike tým, že spoločnosť nepríde o miliardy dolárov zo svojej trhovej hodnoty a bude mlčať o nezákonných platbách, pokiaľ jemu a inému právnikovi zaplatí až 25 miliónov dolárov. Celebritný právnik mal trénerovi Garymu Franklinovi zaplatiť 1,5 milióna dolárov, za čo je tiež obvinený. Prokurátori tvrdili, že Avenatti chcel, aby predstavovaná čiastka pokryla najmenej 11 miliónov dolárov z jeho vlastných dlhov. Avenattiho súdny proces zahŕňal viac záznamov z jeho rokovania s právnikmi Nike.

Klimatickí aktivisti na francúzskom letisku protestujú aj počas toho, ako na nich polícia strieka slzný sprej (VIDEO)
Skupina zameraná na boj proti klimatickým zmenám (Extinction Rebellion) zverejnila zábery na sociálnych sieťach, na ktorých je vidieť, ako francúzska polícia strieka na sediacich aktivistov na francúzskom letisku slzný sprej. Informuje... Čítať ďalej
15 | 02 | 2020 | Timotej Dudka