Iránski hackeri sa zamerali na univerzity
14 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Iránski hackeri podporovaní iránskou vládou sa v posledných mesiacoch zamerali na univerzity v Európe, Spojených štátoch a Austrálii, čo zistila poradenská spoločnosť PricewaterhouseCoopers a informovala v piatok holandská vysielacia stanica NOS.


Portál Reuters uviedol, že nie je úplne jasné, či boli pokusy o prienik do počítačových systémov, vrátane pokusov o „hacknutie" počítačových systémov na troch holandských univerzitách úspešné.


Iránski Hackeri sa podľa zatiaľ dostupných informácií pokúšali ukradnúť akademickú literatúru a materiál na výučbu, ktorý by sa mal použiť v iránskych školách. Uviedla tak televízna stanica NOS s odvolaním sa na špecialistu na počítačovú bezpečnosť spoločnosti PricewaterhouseCoopers, Gerwina Nabera.








Diplomatické vzťahy medzi Holandskom a Iránom sú napäté, pretože Holanďania obvinili Teherán z toho, že mal v krajine údajne „namočené prsty" v dvoch vraždách, ktoré sú podložené politickými zámermi, ktoré minulý rok vyvolali nové sankcie od Európskej únie voči Teheránu.

Teherán aj najpriek obvineniam EÚ odmietol akúkoľvek účasť na streľbe iránskych disidentov v Holandsku.

Antarktída dosiahla rekordnú teplotu 20,75 °C
Antarktída prvýkrát prekročila 20 °C, keď vedci zaznamenali teplotu 20,75 ° C na ostrove pri pobreží kontinentu. Informuje BBC. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | Timotej Dudka