Pastrňák sa zaskvel štvrtým hetrikom v sezóne, Boston zdolal Montreal
13 | 02 | 2020 I SITA/AP
Minisúboj slovenských hokejistov v NHL sa v stredu večer skončil víťazstvom Zdena Cháru nad Tomášom Tatarom.

Obranca a zároveň kapitán Bostonu sa tešil z triumfu svojho tímu nad Montrealom 4:1. Boston si víťazstvom upevnil líderskú pozíciu v NHL, Montreal prišiel o ďalšie dôležité body v boji o play-off. Slováci v zápase nebodovali. Veľký podiel na triumfe "Medveďov" mal český útočník David Pastrňák, ktorý dosiahol štvrtý hetrik v tejto sezóne a deviaty v kariére.

Jeden z nich si pripísal v play-off. Rodák z Havířova dosiahol 39., 40. a 41. gól v tomto súťažnom ročníku a prestrieľal sa na čelo poradia strelcov NHL pred dvojicu 40-gólových útočníkov Washingtonu, resp. Toronta Alexandra Ovečkina a Austona Matthewsa.

Dukla Trenčín si v domácom prostredí poradila s mužstvom Detvy
Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v stredajšom stretnutí 48. kola základnej časti slovenskej Tipsport ligy 2019/2020 na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš vysoko 5:1. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | SITA


Stále iba 23-ročný český útočník sa 40-gólového zápisu dočkal v šiestej sezóne v NHL po prvý raz. "Som nadšený z toho, čo som dosiahol. V kariére som dosiaľ niečo také nezažil. Veľké poďakovanie patrí mojim spoluhráčom, bez nich by som to nedal. Len v tom ďalej pokračujte," poznamenal David Pastrňák, cituje ho AP.

Zdeno Chára odohral 1541. zápas v kariére v základnej časti NHL a v historickom poradí dlhovekosti na ľade sa dostal na 16. miesto pred Shana Doana a Johnnyho Bucyka. Počas takmer 20 minút na ľade si Chára pripísal jeden bodyček, tri zablokované strely, dve trestné minúty a na konci aj jeden plusový bod. Slovenský obor na korčuliach má v tejto sezóne na konte už 20 plusových bodov a v tejto štatistike mu patrí delená 14. priečka v celej NHL. Útočník Montrealu Tatar odohral 15:23 min s bilanciou 2 strely na bránku, 2 "hity", 2 mínusové body.

HOKEJ: Dohoda o účasti hráčov z profiligy na ZOH 2022 je v nedohľadne, NHL vidí viac negatív ako pozitív
Hokejisti z najkvalitnejšej ligy sveta by mohli chýbať na olympijskom turnaji druhýkrát v rade Čítať ďalej
11 | 02 | 2020 | SITA/AP