KAUZA: Kiska kupoval pozemky v Tatrách priamo od mafiánov
13 | 02 | 2020 I redakcia

Exprezident SR a šéf strany Za ľudí Andrej Kiska vedome kupoval pozemky v Tatrách od bossa tatranského podsvetia Milana Reichela. Dokazuje to video zverejnené na sieti youtube.


Pointou biznisu malo byť vypranie peňazí. „Že jemu je jedno, že keby to bol aj Al Capone, že ony by aj od Al Caponeho kúpil, keby to vlastnil,“ hovorí na videu Kiskov komplic v kauze pozemkov Michal Šuliga, ktorý sa rozpráva s Milanom Reichelom, považovaným za bossa podsvetia. Pozemky pochádzali z konkurzu, ktorého správcom bol právnik mafiána Reichela, istý JUDr. Ďuriš.

Dobre vedel, kto si. Hej, vedel že si najväčší šéf podsvetia... že si so Sýkorom, s Černákom jedna ruka. Keď sa mu to povedalo, ta povedal, že jemu je to jedno, že on má proste čierne peniaze... ako má to v riti, on  potrebuje tie peniaze do dačoho investovať, minúť a proste to kúpil...“, hovorí Šuliga.



Podľa dosptupných publikovaných informácií v slovenských médiách, polícia viedla voči Šuligovi 20 trestných konaní. Prvé sa začalo až v roku 2009, desať rokov po jeho ďalšom obchode s Kiskom. Všetky vyšetrovania sa týkali ekonomickej trestnej činnosti – krátenie dane, vratky DPH, poškodzovanie veriteľa, neodvedenie dane, marenie spravodlivosti. Väčšina prípadov sa skončila zastavením vyšetrovania ešte pred vznesením obvinenia.

Milan Reichel, ktorý bol pri dvoch brutálnych vraždách obávanej skupiny černákovcov a pred dvanástimi rokmi začal o zločinoch podsvetia hovoriť a svedčiť, vystupuje v celej kauze ako Kiskov obchodný partner.

Kiska klamal v priamom prenose (Peter Haluza)
Debata o voľbách zo zahraničia je búrkou v pohári vody Čítať ďalej
11 | 02 | 2020 | Peter Haluza