Hovorili mu, že nebude hrať na profesionálnej úrovni. V Bratislave však St. Pierre absolvoval jubilejný 1000. zápas
13 | 02 | 2020 I SITA

Hokejisti bratislavského Slovana si v stredu upevnili druhé miesto tabuľky Tipsport ligy, keď v domácom prostredí zdolali MAC Budapešť 4:3 po predĺžení.


Jedným bodom prispel k triumfu "belasých" aj kanadský útočník Martin St. Pierre, ktorý na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu dosiahol veľký míľnik svojej profesionálnej kariéry. Nastúpil totiž v jubilejnom 1000. zápase v rámci základných častí seniorských súťaží.

"Pre mňa osobne je to veľký úspech odohrať 1000 stretnutí v základnej časti, bez žiadnych exhibícií alebo zápasov v play-off. Je to dlhý čas, ale dôležitejšie je, že sme vyhrali. Teraz musíme dobre zrelaxovať a sústrediť sa na piatkový zápas. Ceremónia pred zápasom ma veľmi potešila a zároveň prekvapila. Nečakal som to, ale ukazuje to kvalitu organizácie HC Slovan Bratislava," vyjadril sa 36-ročný útočník v rozhovore pre agentúru SITA.

Pastrňák sa zaskvel štvrtým hetrikom v sezóne, Boston zdolal Montreal
13 | 02 | 2020 | SITA/AP


Martina St. Pierra možno označiť za hokejového svetobežníka - okrem zámoria hral v desiatich rôznych krajinách. "V európskych krajinách to bolo super, ale možno najzaujímavejšie bolo Rusko a Čína. Bol som tam niekoľko sezón a je tam odlišná kultúra ako v Kanade alebo v USA. Bola to skvelá skúsenosť a som šťastný za to. V Číne to bolo najmä o cestovaní, v Kazachstane som zase zažil teploty -30 stupňov Celzia," pokračoval forvard Slovana Bratislava.

Martin St. Pierre síce nebol draftovaný tímom NHL, ale napriek tomu si zahral v zámorskej profilige. "Nezáleží na tom, odkiaľ pochádzate, každý hokejista chce hrať v NHL. Som šťastný, že sa mi to podarilo. Ja som z malého mesta, ktoré má osemtisíc obyvateľov. Nepatrím medzi najvyšších hráčov a hovorili mi, že nebudem hrať na profesionálnej úrovni. Napokon som odohral 39 zápasov za Chicago, Boston, Ottawu a Montreal. Teším sa z toho, čo som dokázal," uviedol Kanaďan.

Dukla Trenčín si v domácom prostredí poradila s mužstvom Detvy
Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v stredajšom stretnutí 48. kola základnej časti slovenskej Tipsport ligy 2019/2020 na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš vysoko 5:1. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | SITA


Na medzinárodnej scéne si St. Pierre nikdy nepripísal štarty v drese s javorovým listom na hrudi, ale reprezentoval národný tím Kazachstanu. "Vyrastal som v Kanade, ale nikdy som nehral za juniorsky alebo seniorský národný výber. Chcel som reprezentovať, nezáležalo na tom, ktorú krajinu a dostal som šancu v Kazachstane, kde sú vášniví fanúšikovia. Organizácia je kvalitná a bolo zábavné zažiť aj takúto skúsenosť," zhodnotil majster sveta A-skupiny I. divízie z roku 2019.

Aktuálny ročník začal St. Pierre v anglickom Shieffielde, následne sa presunul do maďarského Miškovca a napokon v posledný deň roku 2019 potvrdilo jeho príchod vedenie osemnásobného slovenského majstra. "Proti Slovanu som hral v KHL a vedel som, že sú tu skvelí fanúšikovia, pekný štadión a tiež mesto. Pre mňa bolo jednoduché prísť sem, hoci počas sezóny to nie vždy býva ľahké. Každý ma však privítal a rýchlo som si zvykol na systém. Snažím sa pomôcť tímu ako viem. Každý chce vyhrávať a ak si všetci budú robiť svoju prácu, tak môžeme dosiahnuť náš cieľ," dodal pre SITA.

Problémy Davida Beckhama. Inter Miami možno bude musieť zmeniť názov
Futbalový klub Inter Miami ešte neodohral žiadny súťažný zápas a už musí čeliť prvým problémom. Nováčik tohtoročnej edície zámorskej Major League Soccer možno bude musieť pristúpiť k zmene názvu a v súťaži vystupovať pod novým... Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | SITA