Čína vyslala 2600 vojenských lekárov na pomoc v boji proti koronavírusu
13 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Čína vyslala 2600 vojenských lekárov, aby pomohli pri boji proti epidémii, nakoľko počet potvrdených prípadov na celom svete už presiahol 60 000 a počet úmrtí presiahol 1 355. Informuje portál RT.


Prvých 1 400 vojenských zdravotníckych pracovníkov sa už nachádza v strednej Číne, ktoré bolo vo štvrtok najhoršie postihnuté prebiehajúcou vírusovou epidémiou, informovalo čínske ministerstvo obrany.

Lekári zastupujú niekoľko odborov čínskych ozbrojených síl vrátane námorníctva, letectva, ozbrojenej polície, logistických a strategických podporných síl a dokonca aj raketových síl.

Súčasný presun lekárov nie je prvý, čo čínska armáda zorganizovala. Do Wu-chanu boli presťahovaní ďalší zdravotnícki pracovníci, aby spravovali dve provizórne nemocnice, ktoré boli postavené len za pár dní skôr v tomto mesiaci.

VIDEO: 1 000-posteľová nemocnica v Číne pre pacientov s koronavírusom bola postavená za pár dní
V čínskom meste Wu-chan sa v pondelok otvorí špeciálna nemocnica určená na liečbu osôb infikovaných koronavírusom. Je úžasné, že veľké zdravotnícke zariadenie bolo vybudované za menej ako dva týždne. Informuje o tom portál BBC. Čítať ďalej
02 | 02 | 2020 | Marek Molnár