Slovensko je stále ohrozované migrantami
10 | 02 | 2020 I redakcia, SITA

Naposledy auto s deviatimi nelegálnymi migrantami zachytili v Košiciach


Polícia zachytila auto s deviatimi migrantami. Informáciu zverejnila na svojom facebookovom profile. Migranti pochádzali z Alžírska. „Vozidlo s poľskými evidenčnými značkami bolo zastavené v Košiciach. Nachádzalo sa v ňom 9 migrantov. Vec si na mieste prevzal vyšetrovateľ cudzineckej polície,” informovala polícia, ktorá poskytne viac informácií, keď to dovolí procesná situácia.



 

Len pred tromi dňami policajti naháňali auto plné migrantov na juhu Slovenska. V Komárne sa im pokúsil ujsť Ukrajinec, ktorý v aute viezol cudzincov zo Sýrie a Palestíny. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, vodič VW porušoval viacero predpisov a jazdil v protismere. Hliadka ho chcela zastaviť, šofér však dupol na plyn a začal unikať. Na konci mesta nezvládol prejazd cez kruhový objazd, narazil na obrubník tak silno, až mu odtrhlo predné koleso.

Tri týždne dozadu polícia obvinila Srba, ktorý prevážal cez územie Slovenskej republiky sedem nelegálnych migrantov pochádzajúcich z Afganistanu. Obvinenie vzniesol vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a občanovi Srbska tak hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

32-ročného vodiča auta skontrolovali v Bratislave policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Rusovce. „Pri kontrole zistili, že v aute sa okrem vodiča nachádzajú aj siedmi muži z Afganistanu bez dokladov, ktorých nelegálne previezol cez hraničný prechod Rajka z Maďarska na územie Slovenskej republiky,“ informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.

Blaha  kritizuje „Bruselských slniečkárov“, Klus hovorí o zlej správe pre Slovensko a Európu. Čo nás čaká po brexite?
V nedeľňajšej relácii V politike, odvysielanej na Ta3, sa v dueli stretli politickí a ideologickí oponenti Ľuboš Blaha (Smer) a Martin Klus (SaS). Témou bola situácia v Európskej únii tesne po odchode Spojeného kráľovstva. Čítať ďalej
10 | 02 | 2020 | Jaroslav Fabok