Lipták nevylúčil absenciu Kužmovej v súboji tímových jednotiek, Dartová je na svoj debut hrdá
08 | 02 | 2020 I SITA

Slovenské tenistky zvládli v súboji Pohára federácie proti Veľkej Británii obe piatkové dvojhry a sú veľmi blízko k postupu na záverečný turnaj, ktorý bude v roku 2020 hostiť maďarská Budapešť. Vedenie 2:0 na zápasy sa však rozhodne nerodilo ľahko.


O víťazstvo musela poriadne bojovať najmä Viktória Kužmová, ktorá po takmer trojhodinovom zápase s Harriet Dartovou priznala, že nebola stopercentne fit. Aj preto sa nezúčastnila piatkovej tlačovej konferencie a nehrajúci kapitán Matej Lipták pripustil, že v úvodnej sobotňajšej dvojhre môže chýbať.

"Bol to brutálny zápas. Chvíľami sme sa nebavili iba o tenise, ale o tom, že život je aj o iných veciach. Snažili sme sa, aby si ten zápas tak nepripúšťala. Veľmi chcela vyhrať, ale sa ukázalo, že jej chýba sebavedomie z turnajov. V tréningoch sa cítila lepšie, no presne takéto zápasy musí zvládať a dostať sa z krízových situácii.

Jej výkon nebol ideálny, ale verím, že jej môže len pomôcť. Myslím si, že počas celého zápasu bola lepšou hráčkou, ale ten tlak, resp. vnútorný boj jej zväzoval ruky. Je možné, že nastanú nejaké zmeny v nominácii, ale to všetko uvidíme až v sobotu," uviedol Lipták.

Slovensko je jedno víťazstvo od postupu na finálový turnaj, Kužmová po veľkej bitke zdolala Dartovú
Slovensko je veľmi blízko k postupu na finálový turnaj Pohára federácie, ktorý sa v roku 2020 uskutoční v maďarskej Budapešti. V bratislavskom kvalifikačnom zápase proti Veľkej Británii vedie po prvom dni 2:0, na celkový triumf potrebuje získať už... Čítať ďalej
07 | 02 | 2020 | SITA


Harriet Dartová bola sklamaná po prehre 7:6 (3), 3:6, 5:7. Zaujímavosťou je, že išlo vôbec o jej prvý singlový zápas v Pohári federácie. "Bol to môj debut a veľmi som sa tešila na túto príležitosť. Som sklamaná z toho, ako to dopadlo, ale myslím si, že môžem byť hrdá na môj výkon.

Dala som do toho všetko, ale bohužiaľ to nestačilo na víťazstvo," uviedla Dartová a tiež dodala, že náročný zápas s Kužmovou neovplyvní jej prípadné nasadenie do druhej sobotňajšej dvojhry. "Fyzicky som na tom veľmi dobre. Rozhodne budem pripravená a teším sa na ďalšiu výzvu."

V závere prvého hracieho dňa zhodnotila oba piatkové duely aj nehrajúca kapitánka Veľkej Británie. "Nie je ideálne prehrávať 0:2, ale zajtra je nový deň a musíme hrať lepšie. Uvidíme, či bude zajtra hrať Kužmová. Harriet odohrala skvelý zápas proti tímovej jednotke súpera, pričom na antuke ešte nikdy nehrala singlový zápas v hlavnej časti turnaja WTA.

Prvý bod získalo Slovensko, Schmiedlová zdolala britskú jednotku v dvoch setoch
Slovensko vedie v zápase Svetovej skupiny tenisového Pohára federácie o postup na finálový turnaj 2020 do Budapešti po úvodnej piatkovej dvojhre nad Veľkou Britániou 1:0. Čítať ďalej
07 | 02 | 2020 | SITA


Bojovala o každú loptičku a musím byť na ňu hrdá. Schmiedlová hrala skvele a nerobila skoro žiadne chyby. Heather robila čo mohla, ale na výborne hrajúcu súperku to nestačilo," zhodnotila Anne Keothavongová.

Matej Lipták sa na tlačovej konferencii vrátil aj k vystúpeniu Anny Karolíny Schmiedlovej, ktorá proti Heather Watsonovej upravila svoju fedcupovú bilanciu na deväť výhier a deväť prehier. "Kaja odohrala možno jeden z najlepších zápasov vo Fed Cupe.

Urobila minimum nevynútených chýb, dobre podávala a hrala ten systém hry, ktorý sme si stanovali pred zápasom. Myslím si, že Kaja ma ideálnu hru na Watsonovú a záležalo iba od nej, či tak dokáže hrať celý zápas. Nezľakla sa atmosféry a toho, že môže vyhrať. Na tréningoch sa ukazovala vo skvelej forme a verím, že ak bude treba, tak zajtra odohrá rovnako dobrý zápas," dodal Lipták.

Sinišu Mihajloviča prepustili z nemocnice, za sebou má antivirotickú liečbu
Niekdajšieho vynikajúceho futbalového obrancu Sinišu Mihajloviča prepustili z nemocnice po procedúre zameranej na liečbu leukémie. Čítať ďalej
07 | 02 | 2020 | SITA