Koronavírus zabil prvého Američana
08 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Podľa amerického veľvyslanectva v Číne zomrel prvý americký občan na koronavírus. Pacient podľahol tejto chorobe v meste Wu-chan, ktoré je zároveň aj epicentrom epidémie. Informuje portál The New York Times.


"Môžeme potvrdiť, že 60-ročný americký občan, ktorý bol diagnostikovaný koronavírusom, zomrel 6. februára v nemocnici vo Wu-chane v Číne," uviedol hovorca veľvyslanectva pre agentúru AFP. Podľa zdrojov z denníku The New York Times bola občankou žena, ktorá mala základné zdravotné problémy.

Správa prichádza len krátko po tom, čo japonské ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo, že ich štátny príslušník zomrel na zápal pľúc vo Wu-chane. Muž bol podozrivý z nakazenia sa koronavírusom.

Počet úmrtí v dôsledku prepuknutia choroby už prekročil 700. Vírus sa rozšíril do takmer 30 krajín sveta.

Vlády sa snažia obmedziť epidémiu, pričom viaceré štáty zakazujú priame lety z Číny. Pre občanov, ktorí sa vracajú z krajiny, sa zaviedli prísne karanténne režimy.

Samotná Čína obmedzila niekoľko miest, čo v skutočnosti znamená karanténu pre niekoľko desiatok miliónov ľudí.

Turecko očakáva, že Rusko zastaví sýrske vojenské operácie v Idlibe, uviedol Čavušoglu
Ankara očakáva, že Moskva vyvinie tlak na Damask, aby zastavil svoje vojenské operácie v provincii Idlib, prehlásil turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | Marek Molnár