Prvý bod získalo Slovensko, Schmiedlová zdolala britskú jednotku v dvoch setoch
07 | 02 | 2020 I SITA

Slovensko vedie v zápase Svetovej skupiny tenisového Pohára federácie o postup na finálový turnaj 2020 do Budapešti po úvodnej piatkovej dvojhre nad Veľkou Britániou 1:0.


Zaslúžila sa o to Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zdolala tímovú jednotku súpera Heather Watsonovú 6:2, 6:3. Rodáčka z Košíc vyrovnala svoju singlovú bilanciu v reprezentácii na deväť víťazstiev a deväť prehier. V celom zápase iba raz prišla o svoje podanie a predviedla jeden z najlepších výkonov v tejto sezóne. "Ani neviem slovami opísať, akú mám z tohto triumfu radosť," zneli jej prvé slová po triumfe.

Začiatok zápasu bol veľmi vyrovnaný. Úvodné štyri gemy trvali takmer pol hodinu a hneď tri sa museli rozhodovať až po zhode. Schmiedlová sa najmä vďaka chybám súperky dostala do vedenia 2:0, ale následne o svoj náskok prišla. Watsonová premenila v poradí šiesty brejkbal a vyrovnala skóre na 2:2.

Svetová jednotka vynechá turnaj WTA v Dubaji, v hlavnej súťaži napokon aj Svitolinová
Austrálska tenistka a aktuálna svetová jednotka Ashleigh Bartyová vynechá februárový turnaj kategórie WTA Premier v Dubaji. Dôvodom sú zdravotné problémy majiteľky ôsmich titulov z profesionálneho okruhu WTA. Čítať ďalej
07 | 02 | 2020 | SITA


Britka však nevyužila "momentum" a pokračovala v nevýraznom výkone. Svedčí o tom jej 27 nevynútených chýb v prvom sete. Za stavu 5:2 podávala Schmiedlová na víťazstvo v úvodnom dejstve a hoci musela čeliť jednému brejkbalu súperky, napokon to dotiahla do víťazného konca.

Aj do druhého setu lepšie vstúpila slovenská zverenka Petra Hubera. Veľmi rýchlo viedla 2:0 a pri podaní súperky mala k dispozícii brejkbal. Ten však nevyužila a Watsonová napokon zastavila sériu prehraných gemov. V ďalšom priebehu setu si obe hráčky držali svoje podania, až do stavu 5:3 z pohľadu slovenskej hráčky. Potom Watsonová podávala na udržanie sa v zápase, no tento tlak neuniesla. Celé stretnutie ukončila po 91 minútach nevynútenou chybou z forhendovej strany.

Davos privíta v sezóne 2020/2021 novoročné preteky v paralelnom slalome
Švajčiarsky Davos bude na Nový rok 2021 dejiskom pretekov Svetového pohára mužov a žien v paralelnom slalome. Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | SITA


Zveľadiť náskok slovenského tímu môže Viktória Kužmová, ktorá v druhej piatkovej dvojhre nastúpi proti 23-ročnej Harriet Dartovej. Doposiaľ sa stretli v jedinom vzájomnom súboji, v roku 2016 vyhrala Kužmová na turnaji ITF v tureckej Antalyi 6:0, 6:4. Aktuálne 65. hráčka sveta absolvuje v Pohári federácie šiesty singlový duel (doterajšia bilancia 4-1, pozn.), pričom jej súperka bude v tomto smere debutovať.

Priebežný stav stretnutia Svetovej skupiny Pohára federácie o postup na finálový turnaj 2020 v Budapešti:

SLOVENSKO - VEĽKÁ BRITÁNIA 1:0 po piatkovej I. dvojhre
7. - 8. februára v Bratislave, antuka pod zatvorenou strechou AXA arény NTC

Piatok - dvojhra:
Anna Karolína Schmiedlová - Heather Watsonová 6:2, 6:3 za 91 minút

Zostávajúci piatkový program:
Viktória Kužmová - Harriet Dartová (18.00)

Sobota (postupne dve dvojhry a štvorhra od 16.00 h):
Viktória Kužmová - Heather Watsonová
Anna Karolína Schmiedlová - Harriet Dartová
Viktória Kužmová, Magdaléna Rybáriková - Naiktha Bainsová, Emmma Raducanuová

Víťazka Australian Open: Inšpiruje ma Cibulková
V živote namiesto bárbin videla len samé lopty. Má len 21 rokov a od roku 2008 je najmladšou hráčkou, ktorá vyhrala Australian Open. Sofia Keninová poskytla rozhovor denníku Šport. Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | Dušan Guman