Päťročné dievča bolo znásilnené na pôde amerického veľvyslanectva v Dillí
07 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Podľa polície bol muž zatknutý za údajné znásilnenie päťročného dievčaťa na pôde amerického veľvyslanectva v Dillí. Informuje portál CNN.


Dievča sa hralo pred pracoviskom veľvyslanectva predtým, ako ju „nalákal a znásilnill sused“. Vyhlásil Eish Singhal, zástupca komisára Dillí. Dievča, ktoré je dcérou domácej gazdiny, ktorú zamestnáva veľvyslanectvo, neskôr identifikovala podozrivého, 25-ročného muža, ktorého zatkli za znásilnenie. „Dokázala ho identifikovať bez náznaku váhania a o tom niet pochýb,“ povedal Singhal a dodal, že podozrivý zostáva vo väzbe.

Incident vydesil aj ostatných zamestnancov a ich rodiny. Hovorca amerického veľvyslanectva vo vyhlásení pre CNN uviedol, že údajné pochybovanie o bezpečí na pôde amerického veľvyslanectva ich hlboko znepokojilo. „Okamžite sme podnikli potrebné kroky, akonáhle sme boli informovaní o obvinení a na túto záležitosť sme upozornili políciu. Samozrejme s nimi plne spolupracujeme," uviedol hovorca. Vyšetrovanie sa začalo a súdny dátum ešte nie je stanovený.

Novorodenec v Číne sa stáva najmladším človekom s diagnostikovaným koronavírusom
Čínskemu novorodencovi bol diagnostikovaný koronavírus len 30 hodín po narodení, pričom sa jedná o najmladšieho človeka na svete, ktorého vírus zasiahol. Informuje portál BBC. Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | Timotej Dudka


V dôsledku brutálneho znásilnenia v Dillí v roku 2012, ktoré prinieslo celosvetové odsúdenie a stále prenasleduje kolektívnu pamäť žien v hlavnom meste Indie, zákonodarcovia schválili sériu zmien a doplnení existujúcich zákonov o znásilnovaní. Novela zákona predĺžila tresty odňatia slobody a zaviedla trest smrti v prípadoch, keď je obeť mladšia ako 12 rokov.

Podľa údajov National Crime Records Bureau je v Indii každý deň hlásených približne 100 sexuálnych útokov. V roku 2017 bolo v celej krajine hlásených viac ako 32 000 znásilnení. Odborníci však tvrdia, že skutočný počet je pravdepodobne oveľa vyšší.

V Kolumbii zomrel nájomný vrah drogového baróna Escobara
Najobávanejší nájomný vrah niekdajšieho kolumbijského narkobaróna Pabla Escobara, známy pod prezývkou Pepek (Popeye), zomrel vo štvrtok vo veku 57 rokov po živote naplnenom zločinom, ktorým sa rád chválil na internetovej stránke YouTube. O jeho... Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | TASR