Na súd v kauze Lemikon ťahajú vulgárne video
07 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Video plné vulgarizmov ako dôkaz chcú na súde použiť právnici spoločnosti Lemikon.


Zachytáva rozhovor medzi exministrom financií Jánom Počiatkom (Smer) a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Exminister Počiatek v ňom žiada Trnku o podporu pre jeho kroky ohľadne Tiposu. Správu priniesol denník Pravda.

Takmer dvadsať rokov starý súdny spor medzi schránkovou firmou Lemikon a štátnou lotériou Tipos sa nedávno znova ocitol na súde vďaka podaniu dovolania Lemikonu. Žiada vyše 33,3-miliónové odškodné od štátu pre neoprávnené používanie ochranných známok Športka, Šanca či Mates. Namieta porušenie práva na spravodlivý proces.

Využitie spomínaného videa v súdnom spore potvrdil aj samotný Tipos. „Odkaz na nahrávku nedokáže spochybniť existujúce rozhodnutia – pravdou totiž je, že Lemikon Limited nemá nárok voči spoločnosti Tipos,“ tvrdí hovorca spoločnosti Tipos Rastislav Čépe. Je presvedčený, že akokoľvek by sa aj Lemikon snažil spochybniť či dokonca zvrátiť výsledok sporu odkazom na existenciu nahrávky, „rozhodujúce je minuloročné rozhodnutie Najvyššieho súdu“. Ten dal za pravdu lotériovej spoločnosti.

Podľa medializovaných informácií už schránková firma Lemikon dostala od žilinského okresného súdu výzvu na preukázanie svojho vlastníka. Známe je len to, že firma svoje sídlo premiestnila z Cypru na Panamu. „Súd skúma, či je zápis konečných užívateľov výhod pravdivý a úplný. Niekedy ,vlastník‘ spoločnosti splýva s konečným užívateľom, niekedy nie,“ povedal predseda Okresného súdu v Žiline Jaroslav Macek.

Lemikon musí súdu v lehote 30 dní preukázať, kto je jeho konečným vlastníkom.

Tieto voľby charakterizuje najmä zúfalstvo voličov (Arpád Németh)
Väčšina politikov už dávno rezignovala na program a iba bičuje emócie Čítať ďalej
07 | 02 | 2020 | Peter Bachan