Princ Harry a Meghan šokujú celú kráľovskú rodinu! ROZVOD?
06 | 02 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Princ Harry a vojvodkyňa Meghan síce pred niekoľkými týždňami odišli z Veľkej Británie, kráľovskú rodinu ale zamestnávajú naďalej. V Buckinghamskom paláci sa rieši vec, s ktorou sa zatiaľ stretli iba v prípade rozvodu.


Princ Harry a jeho žena Meghan v januári oznámili a tiež uskutočnili zámer opustiť rad britskej kráľovskej rodiny. Obaja už sa presunuli do Severnej Ameriky, konkrétne do Kanady. Vybavenie niektorých formalít však ešte nejakú dobu potrvá.

Jeden z problémov sa týka ich titulov. Doteraz boli oslovovaní ako Jeho a Jej kráľovská výsosť, s tým je však kvôli ich rozhodnutiu koniec. Manželom zostanú iba tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Podľa americkej televíznej stanice CNN tým ale vzniká jeden zádrhel.

V histórii kráľovskej rodiny nejde o nič nové, rovnakú formu titulu v minulosti používali napr. Sarah Fergusonová , vojvodkyňa z Yorku, a Diana, princezná z Walesu . U oboch sa tak však stalo až po tom, čo došlo k rozvodu ich manželstva. Hocikto by sa tak mohol domnievať, že sa aj Harry a Meghan rozviedli.

Celou záležitosťou sa preto začal zaoberať Buckinghamský palác, ktorý nanovo uvažuje nad zmenou pravidiel formulovania titulov. Na pomoc si prizvali heraldiky, aby spoločne vyriešili, ako pár oslovovať, aby bolo zrejmé, že medzi nimi rozhodne nedošlo k rozvodu.

STAČILO! Otec Meghan vyzval princa Harryho: "Buď chlap a pozri sa mi do očí!!!" (VIDEO)
Potom, čo sa vojvodkyňa Meghan s princom Harrym rozhodli zanevrieť na kráľovskú rodinu, ju otec Meghan Thomas Markle skritizoval za to, že svojím krokom ničí a znehodnocujú monarchiu ako váženú inštitúciu. Potom prišla rázna... Čítať ďalej
29 | 01 | 2020 | Žaneta Hurbanová