Izraelské nálety na sýrsku armádu a proiránske milície si vyžiadali 23 životov
06 | 02 | 2020 I TASR

Celkovo 23 sýrskych vojakov a príslušníkov proiránskych milícií podporujúcich sýrskeho prezidenta Bašára Asada prišlo o život vo štvrtok počas náletov izraelského letectva neďaleko Damasku a na juhu Sýrie. S odvolaním sa na správy mimovládnej organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne o tom informovala agentúra AFP.


V novej bilancii náletov, ku ktorým došlo v skorých ranných hodinách, sú podľa SOHR zahrnutí aj traja Iránci a sedem Teheránom podporovaných bojovníkov, ktorí zahynuli neďaleko mesta Kiswa pri Damasku. Osem príslušníkov sýrskej protivzdušnej obrany prišlo o život pri náletoch západne od hlavného mesta, pričom ďalších päť Sýrčanov bojujúcich v proiránskych milíciách zomrelo pri bombardovaní v provincii Dará na juhu Sýrie.

Sýrska štátna tlačová agentúra SANA uviedla, že sýrsky systém protivzdušnej obrany väčšinu rakiet odpálených z izraelských lietadiel zneškodnil ešte predtým, ako zasiahli svoje ciele.

Iránom podporované sily v Sýrii, vrátane libanonského militantného hnutia Hizballáh, podporujú armádu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Po Brexite sa musí uchádzať o pobyt vo Veľkej Británii asi 500 000 občanov EÚ
Odhaduje sa, že 500 000 štátnych príslušníkov Európskej únie v Británii ešte musí požiadať o nový štatút prisťahovalca, podľa ktorého budú môcť po Brexite zostať v krajine naďalej. Informuje Reuters.com. Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | Timotej Dudka