Huawei žaluje spoločnosť Verizon, za neoprávnené použitia patentov
06 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Čínska spoločnosť Huawei Technologies začala súdne konanie proti spoločnosti Verizon Communications Inc, nakoľko americký gigant údajne použil 12 patentov, patriacim Huaweiu bez povolenia.


Reuters.com informuje že výrobca telekomunikačných zariadení sa usiluje o kompenzáciu za použitie svojej technológie v oblastiach, ako sú počítačové siete, bezpečnosť sťahovania a videokomunikácia. Taktiež sa snaží o priebežné platby licenčných poplatkov, ku ktorým podložil aj dokumenty na súdoch východného a západného okresu v Texase. Verizon sa zatiaľ odmieta vyjadriť k svojmu patentovému sporu s Huawei.

„Výrobky a služby spoločnosti Verizon ťažili z patentovanej technológie, ktorú spoločnosť Huawei vyvinula počas mnohých rokov výskumu a vývoja,“ uviedol vo vyhlásení hlavný právny úrad spoločnosti Huawei.

„Spoločnosť Huawei jednoducho žiada, aby spoločnosť Verizon rešpektovala investície spoločnosti Huawei do výskumu a vývoja tak, že zaplatí za použitie našich patentov alebo sa vyhne ich použitiu vo svojich produktoch a službách“, dodal.

V súdnych dokumentoch spoločnosť Huawei uviedla, že Verizon „výrazne profitovala“ z ich technológie a v roku 2018 dosiahol zisk 29,8 miliárd dolárov.

Na Maledivách boli pobodaní traja turisti. Polícia vyšetruje podozrivých, či nešlo o teroristický čin
Polícia na Maledivách vyšetruje troch „podozrivých extrémistov“, ktorí pobodali troch mužov - Austrálčana a dvoch Číňanov. Útočníci môžu byť sympatizanti teroristickej skupiny islamského štátu (IS). Informuje o tom portál The New York... Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | Marek Molnár


„Huawei a Verizon usporiadali od februára minulého roka ohľadom tejto záležitosti šesť osobných stretnutí, ale nedospeli k úspešnej dohode," uviedla osoba, ktorá nie je oprávnená verejne o tejto záležitosti hovoriť, a preto sa odmietla identifikovať.

V júni Wall Street Journal informoval, že Huawei žiada od spoločnosti Verizon kompenzáciu za použitie viac ako 200 jej patentov.

Huawei v decembri tiež vzniesol právnu výzvu proti Federálnej komunikačnej komisii USA potom, čo ju orgán označil za bezpečnostnú hrozbu, čo Huawei popiera. Následne ju vyradil z vládneho dotačného programu.

Spoločnosť Huawei získala od roku 2015 poplatky za patenty vo výške viac ako 1,4 miliardy dolárov a za používanie patentovanej technológie v tom čase zaplatila viac ako 6 miliárd dolárov, uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení.

Havária na tureckom letisku! Lietadlo prekročilo pristávaciu dráhu
05 | 02 | 2020 | Timotej Dudka