Nemocnica v Nitre prepustila chorého muža. Doma začal vyčíňať
05 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Z nitrianskej nemocnice prepustili domov chorého muža.


Do zariadenia musel ísť ešte pred Vianocami, pretože dostal mozgovú príhodu. Na jeho naliehanie mu však lekári dali po pár dňoch prepúšťaciu správu a pustili ho domov. Tam však začal byť agresívny, a to tak, že manželka Jana musela privolať záchranku aj policajtov.  Správu zverejnil portál glob.zoznam.sk.

Jana z Nitry uviedla, že jej nočná mora sa začala v noci 22. decembra 2019. Manžel dostal doma mozgovú príhodu. Záchranka ho previezla do nitrianskej nemocnice, kde ho s mozgovou príhodou umiestnili na JIS neurologického oddelenia. Bol dezorientovaný, nič o sebe nevedel a nekomunikoval ani so zdravotníckym personálom. Už prvú noc tam však začal byť dosť agresívny, ba bol prakticky nezvládnuteľný,“ uviedla. Manžel Jaroslav mal zostať na JIS-ke do 27. decembra.
Pýtal sa domov

On sa ale pýtal domov. „S ošetrujúcou lekárkou sme boli síce dohodnuté, že si ho tam nechajú asi do 3. januára, lenže po jeho výstupe som ju musela zavolať. Tá mi ohlásila primára, s ktorým som to chcela prekonzultovať. Aj on ho prehováral, aby tam zostal, že ešte ho musia pozorovať, no manžel sa veľmi bral domov,“ pokračuje v rozprávaní Jana. V priebehu 30 minút vraj dostali prepúšťaciu správu.
Záchranári mali problém

Hneď, ako prišli domov, začal Jaroslav rozkopávať niektoré veci, vrátane tašiek, ktoré mala Jana na zemi, v nich aj jeho dýchací prístroj. „V priebehu pol hodiny som musela volať nielen rýchlu záchrannú službu, ale i policajtov. To, čo sa dialo u nás, bolo čosi, čo by som už v živote nechcela zažiť a nikomu to neprajem,“ hovorí Jana. Dezorientovaný muž odmietal spolupracovať, záchranári ho s ťažkosťami spacifikovali až po dvoch hodinách. „Keď si lekár pozrel jeho lekárske správy z predchádzajúcich dní, iba neveriacky poznamenal, že čo ten človek vlastne doma robí. Ešte povedal aj to, že takto sa v nemocnici zbavili zodpovednosti, lebo manžel domov jednoducho ísť v takom stave nemal. Navyše, keď mi odmietal užívať i lieky,“ povedala Jana.

Jaroslava napokon hospitalizovali na psychiatrii. Po všetkom, čo musela zúfalá žena prežiť, sa napokon Jana rozhodla, že celý prípad dá preveriť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Harabin by sa mal modliť, aby sa Vlasť dostala do parlamentu, inak liberáli budú oslavovať
Súčasná predvolebná situácia naberá na obrátkach. Vznikli dva tábory – liberáli vs. Kotleba. Všetky ostatné strany akoby neexistovali. Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | Peter Bachan