Zákazku od mesta získala firma syna hlavného kontrolóra.
04 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Symbolické tržby a hospodársky výsledok so stratou. Spoločnosť 8P však teraz získala zákazku na dodávku informačnej mobilnej aplikácie od Nového Mesta nad Váhom. Vybrali ju spomedzi štvorice oslovených firiem. Problém je, že otec konateľa je hlavným kontrolórom mesta. Správu priniesol portál aktuality.sk


Mesto pri hľadaní dodávateľa informačnej mobilnej aplikácie ani nevyhlásilo klasickú súťaž. Zákazku platenú z mestského rozpočtu v hodnote 14,4 tisíc eur dostala firma, ktorá patrí synovi hlavného kontrolóra Petrovi Bačovi. Tržby víťaznej firmy 8P dosiahli rok pred vyhlásením tejto zákazky (2018) presne 42 eur a stratu presahujúcu 200 eur.

Paradoxné na celej záležitosti je tiež to, že víťazná firma si počítačové služby pridala do predmetu podnikania iba mesiac pred samotným vyhlásením zákazky. Podľa údajov z obchodného registra sa totiž predtým venovala aj kovovýrobe.

Víťazná firma 8P však podľa zistení portálu dodanú aplikáciu ani nevytvorila, dodala jej ju iná spoločnosť.

Záhadou ostáva, ako sa mesto o firme 8P dozvedelo, keď ostatní konkurenti v súťaži už majú referencie a skúsenosti s vývojom takýchto aplikácií pre iné slovenské mestá, pričom firma syna hlavného kontrolóra sa im začala venovať len tesne pred vyhlásením súťaže.

Tunel Višňové láka Strabag aj Váhostav
S podpísaním zmluvy počítajú diaľničiari do konca roka. Čítať ďalej
03 | 02 | 2020 | redakcia, HN, SITA