Spoločníkom platí, aby ho rozveseľovali. Neymar chýba v nominácii PSG, tréner Tuchel odmietol spojitosť s bujarou oslavou
04 | 02 | 2020 I SITA

 Brazílsky futbalista Neymar nepomôže Parížu St. Germain v utorňajšom dueli francúzskej Ligue 1 v Nantes. Víťaza OH 2016 v Riu de Janeiro vyradilo z hry zranenie rebier, ktoré utrpel v sobotňajšom stretnutí s Montpellierom, no ani táto zdravotná indispozícia mu nezabránila, aby o deň neskôr zorganizovali veľkolepú párty. Na nej namiesto oddychu a preliečenia zraneného miesta bujaro oslavoval 28. narodeniny, ktoré bude mať v stredu.


Tréner mužstva z Parku princov Thomas Tuchel vyhlásil, že nominácia na stretnutie nesúvisí s načasovaním Neymarovej súkromnej akcie. "Či je to najlepší spôsob, ako sa pripraviť na zápas? Určite nie. Nepovažujem to však ani za najhorší recept," poznamenal 46-ročný Nemec podľa webu BBC Sport.

"Vždy sa snažím chrániť svojich hráčov, pretože tento tím mám veľmi rád. Akceptujem túto párty, ale za týchto okolností je trošku ťažké držať nad hráčmi ochrannú ruku. Je to škoda, pretože takto dávame ľudom príležitosť, aby o nás rozprávali v zlom. Musíme sa však prispôsobiť situácii, ale nenechám sedieť hráča na lavičke alebo doma len preto, že si niekam vyrazil a oslavoval," dodal Tuchel.

Neymar má pod Eiffelovkou povesť kráľa večierkov. Neymarov otec už počas synovho pôsobenia v Barcelone platil skupinke ľudí päť až 6-tisíc eur mesačne za spoločenské služby. Títo kumpáni mali robiť všetko pre to, aby sa Neymar cítil šťastný, pretože čím bol podľa hráčovho otca veselší a bezproblémovejší, tým lepšie výkony podával a na rodinné konto tým pádom prúdilo viac peňazí. V Paríži dokonca platí takýmto spoločníkom mesačne až 11-tisíc eur, väčšinou sú to Neymarovi priatelia z detstva.

Technicky skvele vybavený hráč sa rád zabáva na ihrisku aj mimo neho. Do smiechu mu však určite nebude v prípade, že vedenie Ligue 1 začne vyšetrovať víkendový incident, pri ktorom sa Neymar v útrobách štadióna pustil do konfrontácie s rozhodcom. "Ja hrám futbal a on mi ukáže žltú kartu," nahnevane kričal Neymar.