Pre celý Trenčiansky kraj platia výstrahy pred povodňami
04 | 02 | 2020 I TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy pred povodňami vo všetkých okresoch Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Výstrahy platia do utorka do 18.00 h.


Výstraha prvého stupňa platí pre okresy Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Partizánske a Bánovce nad Bebravou. Výstrahu druhého stupňa vydal SHMÚ pre okres Prievidza.

Prvý stupeň výstrahy upozorňuje na jav, ktorý môže spôsobiť relatívne malé nebezpečenstvo, škody na majetku menšieho rozsahu. Môže sa vyskytnúť niekoľkokrát do roka. Druhý stupeň výstrahy môže podľa SHMÚ spôsobiť javy, ktoré nie sú bežné, môže ohroziť ľudskú činnosť a spôsobiť škody na majetku.

Úroveň hladiny zodpovedajúce druhému stupňu povodňovej aktivity dosiahli aktuálne toky potokov Tužina v Tužine, Handlovka v Handlovej a Nitrica v Nitrianskom Rudne. Prvý stupeň povodňovej aktivity dosiahli hladiny potokov Papradnianka v Jasenici, Mošteník v Považskej Bystrici, Teplička v Trenčianskych Tepliciach a Jablonka v Čachticiach.