Petra Vlhová najlepšou športovkyňou rezortu obrany, juniorom roka Grigar
04 | 02 | 2020 I SITA

 Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová sa stala najlepšou športovkyňou rezortu obrany v roku 2019. Na slávnostnom oceňovaní VŠC Dukla Banská Bystrica skončila druhá bývalá biatlonistka Anastasia Kuzminová a tretie miesto obsadil reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle.


Ocenenie pre najlepšieho trénera roka získal tím okolo Petry Vlhovej. Najúspešnejšou v neolympijských disciplínach bola Monika Chochlíková, ktorá Slovensko reprezentuje v bojových športoch. Najlepším juniorom sa stal Jakub Grigar (vodný slalom), najlepším juniorským trénerom jeho kouč Tomáš Mráz a titul objav roka získal Patrik Jány (športová streľba).

Poďakovanie pri príležitosti ukončenia kariéry dostali Anastasia Kuzminová, Matej Kazár (obaja biatlon), Dana Velďáková, Jana Velďáková (obe atletika), Ondrej Kružel (vzpieranie), Miroslav Zaťko a Ľubomír Beňo (obaja rýchlostná kanoistika). Cenu za mimoriadny prínos odovzdali dokumentaristovi Petrovi Púchymu, do Siene slávy Dukly uviedli lekára Jána Bendu.

Spoločníkom platí, aby ho rozveseľovali. Neymar chýba v nominácii PSG, tréner Tuchel odmietol spojitosť s bujarou oslavou
Brazílsky futbalista Neymar nepomôže Parížu St. Germain v utorňajšom dueli francúzskej Ligue 1 v Nantes. Víťaza OH 2016 v Riu de Janeiro vyradilo z hry zranenie rebier, ktoré utrpel v sobotňajšom stretnutí s Montpellierom, no ani táto zdravotná... Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | SITA


"Som pyšný na to, že opäť máme za sebou úspešný rok. Naši športovci prekonali niekoľko historických míľnikov. Veľká zásluha patrí Petre Vlhovej, ktorá dosiahla najlepšie umiestnenia na MS v zjazdovom lyžovaní v histórií Slovenska. Zásluhou našich športovcov Michala Martikána a Alexandra Slafkovského sme boli pri historickom 11. titule majstrov sveta vo vodnom slalome v 3xC1, deviatykrát krát po sebe.

Monika Chochlíková sa stala najúspešnejšou bojovníčkou v thajskom boxe a kickboxe. Nasťa Kuzmina konečne vybielila všetky terče a mohol by som pokračovať. Za všetkými úspešnými vystúpeniami našich športovcov stojí kvalitná práca ich samotných, ale aj ich tímov a všetkých zamestnancov VŠC Dukla. Ďakujem všetkým za ich prácu v prospech slovenského športu," uviedol riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Roman Benčík.

Neapol už atakuje pohárové priečky. Lobotka dobre zrýchľuje akcie, vraví bývalý taliansky reprezentant
V pondelkovom zápase 22. kola talianskej Serie A medzi Sampdoriou Janov a SSC Neapol (2:4) dostal slovenský futbalový stredopoliar Stanislav Lobotka príležitosť nastúpiť v drese "partenopei" od začiatku stretnutia. Na trávniku Štadióna Luigiho... Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | SITA