Neapol už atakuje pohárové priečky. Lobotka dobre zrýchľuje akcie, vraví bývalý taliansky reprezentant
04 | 02 | 2020 I SITA

V pondelkovom zápase 22. kola talianskej Serie A medzi Sampdoriou Janov a SSC Neapol (2:4) dostal slovenský futbalový stredopoliar Stanislav Lobotka príležitosť nastúpiť v drese "partenopei" od začiatku stretnutia. Na trávniku Štadióna Luigiho Ferrarisa pobudol do 61. min, keď ho vystriedal Nemec Diego Demme - nakoniec autor víťazného zásahu hostí.


Podľa niekdajšieho talianskeho reprezentanta Roberta Rambaudiho podal slovenský legionár dobrý výkon. "Demme a Lobotka sú veľmi odlišní hráči. Slovák vie lepšie zrýchľovať akcie. Gattuso proti Sampdorii nasadil Demmeho, keď sa Neapol ocitol v ťažkostiach. Myslím si však, že títo dvaja by mohli nastupovať spoločne - Demme v strede a Lobotka viac vpravo. Gattuso ich môže striedať v závislosti od zápasov a tímov, ktorým bude čeliť. Mám pocit, že proti papierovo slabším tímom je Lobotka ideálnejšia voľba," poznamenal 54-ročný bývalý hráč Lazia Rím či Atalanty Bergamo podľa webu tuttonapoli.net.

Neapol v Janove nadviazal na domáce víťazstvo nad majstrovským Juventusom Turín (2:1) a zdá sa, že mužstvo spod Vezuva sa opäť dostáva do dobrej formy. V tabuľke mu patrí 10. miesto, na priečky do pohárovej Európy však stráca už iba dva body.

"Vyzerá to tak, že nepriaznivé obdobie máme za sebou. Konečne sa nám začalo dariť, ale musíme vytrvať v poctivej práci. Náš tím sa januárovými nákupmi posilnil a dnes naše víťazstvo zariadil jeden z nováčikov - Diego Demme. Škoda, že sme prišli o vedenie 2:0, v druhom polčase sme sa ocitli v ťažkostiach, ale našťastie sme to nakoniec zvládli," povedal na klubovom webe poľský útočník Neapolčanov Arkadiusz Milik.