Vietnamské aerolinky obnovujú lety do Hongkongu, Macaa a Taiwanu
03 | 02 | 2020 I Mário Martinka
Od nedele spoločnosti Vietnam Airlines a Vietjet Air obnovia lety do Hongkongu, Macaa a Taiwanu, uviedli spoločnosti po tom, čo vietnamská vláda zmiernila obmedzenia týkajúce sa obáv z koronavírusu.

Vietnam v sobotu vyhlásil núdzovú situáciu v oblasti verejného zdravia v súvislosti s epidémiou koronavírusu a uviedol, že zastaví všetky lety do a z Číny vrátane Hongkongu, Macaa a Taiwanu. V sobotu zrušil vietnamský úrad pre civilné letectvo zákaz letov na Taiwan a v nedeľu uviedol, že leteckí dopravcovia môžu dočasne prevádzkovať lety aj do Hongkongu a Macaa zatiaľčo lety do Číny boli stále pozastavené, píše news.cgtn.com

"Lety na Taiwan, Hongkong a Macao sa obnovia od dnes [nedeľa]. Lety z Hanoja do Hongkongu a Macaa však budú pozastavené od 5. februára," uviedla vo svojom nedeľnom vyhlásení národná spoločnosť Vietnam Airlines.

Letecký dopravca Vietjet Air uviedol, že od 1. februára pozastavil všetky lety do a z prevninskej Číny, ale prevádzkuje lety do Taiwanu a Hongkongu.

 

Konflikt medzi Čínou a Vietnamom sa vyostruje. Je možný vojenský konflikt?
Ak by sa vystupňovalo napätie v Juhočínskom mori do plne rozvinutého konfliktu, je zrejmé, že medzi Čínou a Vietnamom dôjde k stretu vojenských síl. Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Marek Molnár


Vietnam potvrdil sedem prípadov vírusu. Vláda tiež odporučila svojim občanom obmedziť akékoľvek veľké zhromaždenia.