Rusko pozastavilo všetky osobné vlaky medzi Čínou a Ruskom
03 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Ruské železnice oznámili, že všetky osobné vlaky medzi Čínou a Ruskom, vrátane priameho spojenia Moskva - Peking, prestanú fungovať od pondelka kvôli vypuknutiu koronavírusu. Nie je jasné, dokedy zákaz potrvá. Informuje portál Reuters.


Najväčší ruský štátny dopravca v nedeľu oznámil, že predlžuje dočasné pozastavenie osobných vlakov spájajúcich Čínu a Rusko.

V piatok ruské železnice zastavili takmer všetky spoje medzi Ruskom a Čínou, s výnimkou vlakov Moskva - Peking. Nie je jasné, kedy bude železničná doprava obnovená, pričom spoločnosť uviedla, že prevádzka bude pozastavená až do „osobitného oznámenia“.

Moskva zaviedla cestovné obmedzenia pre svojich susedov po tom, čo v nedeľu počet úmrtí spôsobených novým koronavírusom dosiahol až 361 obetí, pričom počet potvrdených infikovaných prekročil 17 000.

V snahe zabrániť šíreniu smrtiaceho vírusu Rusko už uzavrelo svoju hranicu s Čínou.

Približne 650 Rusov, ktorí uviazli v provincii Hubei, sa dostanú domov vojenskými lietadlami. Každý bude čeliť 14-dňovej karanténe.

Doteraz boli v Rusku potvrdené dva prípady koronavírusu. Obaja pacienti sú čínski občania.

Lekári ukázali fotografie pľúc zasiahnutých koronavírusom
Čínski lekári ukázali fotografie pľúc zasiahnutých koronavírusom 2019-nCoV. Výsledky počítačovej tomografie 33 ročnej pacientky boli publikované v časopise Radiology. Čítať ďalej
03 | 02 | 2020 | Imrich Kovačič