„Pochopia, že urobili chybu“: Erdogan sa zaväzuje pokračovať vo vojenských operáciách v Idlibe po tom, ako zahynuli 4 tureckí vojaci
03 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sľúbil, že tvrdo pomstí útok na turecké jednotky v sýrskej provincii Idlib po tom, čo boli zabití štyria tureckí vojaci. Informuje portál RT.


"Doteraz sme reagovali na tieto útoky a budeme to robiť aj naďalej, či už s našim delostrelectvom alebo iným arzenálom," uviedol Erdogan novinárom v Istanbule v pondelok. Dodal tiež, že prebieha vojenská operácia v severozápadnej provincii Idlib v Sýrii.

Turecký prezident prehlásil, že turecké ťažké húfnice a stíhacie lietadlá F-16 zasiahli okolo 40 cieľov, čím  „zneutralizovali“ 30 až 35 sýrskych vládnych vojakov. Zdroje informovali portál Daily Sabah, že Ankara nasadila špeciálne sily pozdĺž hranice so Sýriou.

Erdogan uviedol, že Turecko bude aj naďalej používať armádu na udržanie „bezpečnosti“ v Idlibe. „Tí, ktorí spochybňujú naše odhodlanie, čoskoro pochopia, že urobili chybu,“ povedal.

Hrozby prišli potom, čo turecké ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení v pondelok uviedlo, že sa turecké jednotky dostali pod „intenzívnu delostreleckú paľbu“ v severozápadnej sýrskej provincii, pričom štyria vojaci zomreli a deväť bolo zranených, vrátane jedného vážne.

Turecko tvrdí, že pri ostreľovaní v Idlibe boli zabití 4 vojaci, obviňuje z toho Damask
Ankara tvrdí, že štyria tureckí vojaci boli zabití a ďalších deväť bolo zranených potom, čo sa dostali pod paľbu v rebelskej provincii Idlib. Turecko obviňuje z útoku jednotky sýrskej armády. Informuje spravodajský portál Reuters. Čítať ďalej
03 | 02 | 2020 | Marek Molnár