Ministerstvo obrany SR vidí v kritike OĽaNO vytĺkanie politického kapitálu a snahu zviditeľniť sa
03 | 02 | 2020 I TASR

Ministerstvo obrany (MO) SR vidí v kritike predstaviteľov hnutia OĽaNO vytĺkanie politického kapitálu a snahu zviditeľniť sa. Nemá preto podľa neho význam na vyjadrenia reagovať. Ako uviedla v reakcii pre TASR hovorkyňa rezortu Danka Capáková, za súčasné vedenie hovoria skutky.


"Na klamstvá, neuveriteľnú manipuláciu s číslami a faktmi, ako aj na osobné útoky a urážky, sme si už od bývalých zamestnancov ministerstva obrany zvykli," skonštatovala hovorkyňa.

Za súčasné vedenie hovoria podľa Capákovej skutky. "Tými sú historické zvýšenie platov profesionálnych vojakov a spravodlivejší systém odmeňovania, reálna modernizácia ozbrojených síl, zrekonštruované vojenské liečebné zariadenia a v neposlednom rade lepšia starostlivosť o vojnových veteránov," vymenovala.

Zástupcovia opozičného hnutia OĽaNO na pondelkovej tlačovej konferencii kritizovali pôsobenie SNS a jej ministra Petra Gajdoša v rezorte obrany. Poslanec Národnej rady SR Eduard Heger a analytici Jaroslav Naď a Juraj Krúpa (všetci OĽaNO) hovorili o chaose a nesystémovosti, ale aj o zneužívaní štátnej moci.

Ministrovi vyčítajú, že hoci sa do obrany investuje stále viac financií, nedokázal "pretaviť peniaze do kvality ozbrojených síl".