VIDEO: 1 000-posteľová nemocnica v Číne pre pacientov s koronavírusom bola postavená za pár dní
02 | 02 | 2020 I Marek Molnár

V čínskom meste Wu-chan sa v pondelok otvorí špeciálna nemocnica určená na liečbu osôb infikovaných koronavírusom. Je úžasné, že veľké zdravotnícke zariadenie bolo vybudované za menej ako dva týždne. Informuje o tom portál BBC.


Nemocnica Huoshenshan s rozlohou 25 000 metrov štvorcových je jedno z dvoch nových zariadení, ktoré budú čoskoro uvedené do prevádzky v reakcii na prepuknutie koronavírusu. Otvorenie nemocnice je naplánované na pondelok.



Na videu nižšie môžete vidieť vybudovanie nemocnice z vtáčej perspektívy, pričom sa zdá, ako keby sa budova vynorila zo zeme cez noc.



Postavenie nemocnice je niečo ako zázrak techniky, keďže výstavba začala len o niečo viac ako pred týždňom. Bagre, ktoré pripravili pôdu na ktorej teraz leží nemocnica, boli vyfotografované 24. januára.

GETTY IMAGES


Vírus, ktorý sa začal vo Wu-chane, zabil v Číne už viac ako 300 ľudí. Po rozšírení do ďalších 22 krajín je v súčasnosti na celom svete hlásených 14 000 infikovaných prípadov.

V nedeľu bola potvrdená prvá smrť koronavírusom mimo Číny, bol ňou muž na Filipínach.

Streľba na pohrebe v kostole si vyžiadala minimálne 2 životy
Dvaja ľudia boli zabití a dvaja ďalší zranení pri streľbe na pohrebe v kostole na Floride. Polícia tvrdí, že jeden z mŕtvych je len 15-ročný chlapec. Informuje o tom portál CNN. Čítať ďalej
02 | 02 | 2020 | Marek Molnár