Počas modlitieb na štadióne v Tanzánii zahynulo 20 ľudí, vrátane piatich detí
02 | 02 | 2020 I TASR

Najmenej 20 ľudí zahynulo a ďalších 16 utrpelo zranenia pri tlačenici počas modlitebných obradov na štadióne na severe Tanzánie. Oznámili to v nedeľu miestni predstavitelia, informujú agentúry Reuters a AFP.


Stovky ľudí sa v sobotu večer zišli na štadióne v meste Moshi pri úpätí horského masívu Kilimandžáro a tlačenica vznikla, keď sa chceli nechať pomazať "požehnaným olejom", uviedol okresný komisár Kippi Warioba. Medzi zabitými bolo podľa neho päť detí.

Zhromaždenie viedol populárny pastor Boniface Mwamposa, ktorý sa sám označuje za "apoštola" a ktorý priťahuje veľké davy prísľubmi prosperity a vyliečenia chorôb veriacich, ktorí počas jeho bohoslužieb prejdú po "požehnanom oleji" vyliatom na zem. Východoafrická Tanzánia v uplynulých rokoch zaznamenala nárast počtu takýchto kazateľov, píše Reuters.

Mwamposa podľa AFP zo štadióna po incidente utiekol. Šéf tanzánijskej polície Simon Sirro ho v štátnej televízii v nedeľu dopoludnia vyzval, aby sa hlásil na polícii na vypočúvanie.

"Je slávny, nemôže nijako uniknúť," dodal Sirro s tým, že polícia bude preverovať aj to, ako cirkevné organizácie postupujú pri organizácii takýchto podujatí s účasťou veľkého množstvo ľudí.

Streľba na pohrebe v kostole si vyžiadala minimálne 2 životy
Dvaja ľudia boli zabití a dvaja ďalší zranení pri streľbe na pohrebe v kostole na Floride. Polícia tvrdí, že jeden z mŕtvych je len 15-ročný chlapec. Informuje o tom portál CNN. Čítať ďalej
02 | 02 | 2020 | Marek Molnár