O vláde nesmie rozhodovať internetová anketa, tvrdí PS-Spolu
02 | 02 | 2020 I TASR

Vstup politického hnutia do vlády nesmie podmieňovať internetová anketa. Tvrdia to zástupcovia koalície Progresívne Slovensko (PS)-Spolu v reakcii na iniciatívu predsedu OĽaNO Igora Matoviča. Rozhodovať majú podľa nich ľudia vo voľbách.


„Ľudia si vyberú, koho program chcú, komu dajú mandát a podľa ich vôle vznikne vláda, ktorá prinesie zmenu. My sme jasná antikorupčná sila, na ktorú sa môžu ľudia spoľahnúť, že nepovalí vládu,“ hovorí programový líder koalície Miroslav Beblavý.

Hnutie OĽaNO v sobotu (2. 2.) predstavilo 11 otázok s konkrétnymi návrhmi, o ktorých ľudia v hlasovaní rozhodnú, či budú podmienkou hnutia na vstup do budúcej vládnej koalície.

Na Matovičovu adresu Beblavý tiež dodal, že mladí ľudia, ktorí sa rozhodujú o tom, koho voliť, potrebujú vidieť jasné hodnoty, a nie niekoho, kto chce ísť jeden deň na míting s Marianom Kotlebom (ĽSNS) a druhý deň proti nemu bojovať. Šéf OĽaNO v nedeľnej diskusnej relácii RTVS hovoril o tom, že proti extrémizmu sa treba vyhraniť iným spôsobom ako protestami na mítingoch ĽSNS.

Koalícia PS-Spolu tvrdí, že protesty neorganizuje, ale podporuje ľudí v mestách, ktorí sa na nich zúčastňujú. „Musíme sa postaviť proti fašizmu, nenávisti a klamstvám,“ povedal Truban.